logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共37
(2人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 37

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   歐西民歌
     My Grandfather's Clock / 平井堅 - 古老的大鐘
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
Lydia
發表時間: 2004-02-25 22:55
網站管理員
註冊日: 2003-12-10
發表數: 820
Re: My Grandfather's Clock / 平井堅 - 古老的大鐘
Dear Christine

我地快d搵日夾下隻歌仔o羅~~~不過咁多個版本,我還是比較喜愛平井堅的英文版本呀~~~

----------------
^Lydia^

阿添
發表時間: 2004-05-09 15:32
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4325
Re: My Grandfather's Clock / 平井堅 - 古老的大鐘
引文:

-----Original Message-----
From: PPM
Sent: Saturday, May 08, 2004 10:53 PM
To: Tim
Subject: My Grandfather's Clock

Tim,

可否post he Brothers Four的版本?? ^_^

PPM

The Brothers Four's Version

多謝PPM分享。

一首百幾年的歌都有咁多種玩法,玩民歌真係點會悶呢?

Enjoy!

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

K.K.
發表時間: 2004-05-09 17:27
初到青韻,請多多指教!
註冊日: 2004-03-10
Tim,

可否send 'Fred Penner's Version & 'The Brothers Four's Version俾我(icq=136412764 or email),我想擺落部手機度聽。

Thx~~

Touch Folk...
Share Folk...
Get Folk...
Enjoy Folk...

K.K.
發表時間: 2004-05-10 00:06
初到青韻,請多多指教!
註冊日: 2004-03-10
Tim,

唔洗喇!唔該哂!

唔該PPM & Allan幫我攪掂哂。Thx~~

Touch Folk...
Share Folk...
Get Folk...
Enjoy Folk...

pannychiu
發表時間: 2004-08-27 22:10
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2004-06-07
發表數: 96
這是我用結他彈的
平井堅 古老的大鐘
PhantomGTR
發表時間: 2004-08-27 23:54
版主
註冊日: 2003-12-09
發表數: 1325
Hi,

Not bat!
Is it arranged by you?
Christine
發表時間: 2004-08-27 23:55
青韻是我家!
發表數: 760
Hi~Panny,
你好~~你彈的這首曲子很柔和, 請問可有六線譜?
又可以將曲譜在此貼出公諸同嗎? 謝謝~~^^

\(^o^)~音符樂韻樂音q(^o^)p樂聚同好同樂~(^o^)/
"合皮佐型, 合皮威亭"~歡迎
http://w1.oekakies.com/p/minami03/p.cgi
http://hk.myblog.yahoo.com/pownn2006

pannychiu
發表時間: 2004-08-28 10:49
開始0係青韻的常客喇。
首歌是我彈 但不是我編的 ...

致於 作公開給大家 ... 這問題有點困難 ,
因為 我支持版權法 不能在版權人未同意下作公開 ...
如果您真的想彈 我可以告訴您我從何處購買
Christine
發表時間: 2004-08-29 22:46
青韻是我家!
發表數: 760
Hi~Panny,
好呀~~將店名或樂譜書名係度貼出黎~~一樣係公諸同好o者~唔該你先~~(^o^)/

\(^o^)~音符樂韻樂音q(^o^)p樂聚同好同樂~(^o^)/
"合皮佐型, 合皮威亭"~歡迎
http://w1.oekakies.com/p/minami03/p.cgi
http://hk.myblog.yahoo.com/pownn2006

pannychiu
發表時間: 2004-09-20 20:13
開始0係青韻的常客喇。
我在香港 通利 琴行購買的一本結他書
"戀琴"
$170-190 左右 CD + VCD
« 1 (2) 3 4 »
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權