logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共34
(3人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 34

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   結他講場
     阿添的網上結他音樂會1997 (Re-Live)
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
keith
發表時間: 2003-12-26 02:35
版主
註冊日: 2003-12-10
Re: 阿添的網上結他音樂會1997 (Re-Live)
Lydia

等小弟閉關先......有咁多武林高手......

keith
PhantomGTR
發表時間: 2003-12-26 10:03
版主
註冊日: 2003-12-09
發表數: 1325
要彈唔難,不過我無得係我屋企收音。
PhantomGTR
發表時間: 2003-12-26 10:04
版主
如果只係錄歌仔的話,就幾多白首都得。
反正我有很多譜。
阿添
發表時間: 2004-01-18 15:41
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4325
引文:

PhantomGTR 寫道:
如果只係錄歌仔的話,就幾多白首都得。
反正我有很多譜。

有無使過用部腦來錄歌仔呀? 幾好玩,就咁Plug落電腦就得,當然如果無好的Sound Card, 音質就要將就下喇。

如果唔方便,阿東話可以約在他的家錄音喎,係就快喇。

----------------
"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

PhantomGTR
發表時間: 2004-01-24 12:18
版主
對不起,原本諗住過年約你地錄音的;但呢排做到有氣無定抖,好累好累。
RodFoo
發表時間: 2004-01-25 00:11
青韻是我家!
註冊日: 2004-01-01
發表數: 682
就等過年後做喇!

其餘例如 Keith,東/Fornia,Tim/Iris,PPM ......等等等,都應該幫手錄啲嘢支持下這綱喇!!

大家話係唔係?
RodFoo
發表時間: 2004-01-25 00:19
青韻是我家!
註冊日: 2004-01-01
發表數: 682
我 missed 咗 Ivy 添. Sorry !!!
dawn
發表時間: 2004-02-06 00:22
已經開始識到一些青韻民歌好友。
發表數: 37
阿添阿添!
唔知做咩伺服器成日都話唔support >_@

我 download realplayer, 又 install 鰲X百次都喠係唔 support...... 激氣呀!

有無 music toolbar 好似阿東個 一click就有得聽呀?
阿添
發表時間: 2004-02-06 00:27
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4325
引文:

dawn 寫道:
阿添阿添!
唔知做咩伺服器成日都話唔support >_
我 download realplayer, 又 install 鰲X百次都喠係唔 support...... 激氣呀!

有無 music toolbar 好似阿東個 一click就有得聽呀?

試下哩度喇.

----------------
"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

dawn
發表時間: 2004-02-06 05:27
已經開始識到一些青韻民歌好友。
發表數: 37
好開心呀阿添!終於可以聽到你的演奏啦!
真係唔該灑呀! ...我咁鬼死麻煩

好既讚賞唔再講喇, 前面班 folk team members 都講灑啦, 哈哈! 不如講鴽畯茪H既感覺......

首先請勿見怪, 我真的對樂理不通, 又沒有學問, 我真的好少聽純 guitar 音樂, 所以自己並無熟練的耳朵去評鑑. 但實在有感而發, 若有失言, 請多多包含!

聽罷七首樂曲, 演奏者帶有一種莫明的沈鬱及空洞感, 好不憂傷! 未知是我的錯覺彧是主觀感應... U歌都好像十分感慨....
"Dream a little dream of me"中間雖然輕快, 但音符及後不斷地放慢...沈下了的空間! "你的名字我的姓氏" 中段拖過的單音,竟有點清冷. "I Do"反而穩固一點, 沒太多的恍惚... "唯獨你是不可取替" 又是透著淡淡的憂傷.

你的音樂非常納悶. 何解?
« 1 2 (3) 4 »
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權