logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共32
(6人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 32

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   網友談天室
     Happy Birthday To Adam
無發表權

| 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
adamchow
發表時間: 2007-07-12 23:09
青韻是我家!
註冊日: 2005-04-05
發表數: 302
Re: Happy Birthday To Adam
好開心响呢個Cyber生日派對裡面見到親愛嘅:
Michael叔叔、Sampson哥、Frankie哥、Christine妹、Stranger哥、Sammy哥,强哥、白馬哥...重有少聰哥同Lanno哥!
嗱...其實你喇、佢喇、呢個同嗰個喇...我知都有送上祝福嘅,真心多謝哂!
唯有喺青韻網上一齊分享呢個Cyber蛋糕仔喇...
(D同事將小弟畫到成個歐生噉... )

重有呀...非常感激Kitty小姐同思思小姐親手送上的禮物...感激!
壽桃麵代表"長長壽壽",朱古力代表"甜甜蜜蜜"...冇得頂!

(當然唔係"壽頭壽腦"+"苦過弟弟"喇!)

----------------

mel
發表時間: 2007-07-13 00:50
青韻是我家!
註冊日: 2004-06-08
Dear Adam

Happy Birthday, ka ka ka ka!

mel

Welcome to PinkArt for Music and Arts: -
http://www.pinkart.com.hk

Sim
發表時間: 2007-07-13 01:17
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-04-28
借歌敬佛

Dickson
發表時間: 2007-07-13 01:44
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-12-11
發表數: 69
Dear Adam,

我都祝你生日快樂, 炒番個小菜比你食啦!係西湖春天既龍井蝦仁黎嘎。

- dICKSON
http://shu616shu.sinatown.com/
如果成長,只是失去霧霧雨雨
如果成長,只帶來世故和偽裝
我一定叫
霧,迷盡千山
雨,惑盡萬澗
叫天地纏混,永不為誰清明。
    〈相 遇〉~ 鍾偉民

阿添
發表時間: 2007-07-14 17:47
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4325
上年已在日本錄定今年播放,Adam哥哥,補祝你生日快樂!

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

adamchow
發表時間: 2007-07-14 23:39
青韻是我家!
嘩!
開完Cyber生日派對,祝福繼續有來...
多謝Sim哥嘅"行貨"歌仔,呢條片其實來自Grey Worldwide,係一間國際廣告公司,香港都有@!
多謝Dickson哥嘅"西湖春天龍井蝦仁",如果真係有得食就好囉!
多謝Tim哥嘅日本影片,雖然舊年錄定,亦非常有心同真心,小弟真係好欣賞John Lennon@,重成曰扮佢...

呢嗱!你睇...係上年公司聖誕party嘅表演節目,我又扮呀John喇,其他幾位係同事嚟,你地唔識嘅。

(又大胆務死再次upload自己嘅相...希望唔會比人炳喇!)

PPM
發表時間: 2007-07-16 19:54
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-10
喂喂, Adam大哥, 剛路過,補祝閣下牛一, 生日快樂, 嗯, 邊位咁大膽會因為大大大大大大佬你post相片於此 “民歌” 網頁而會 “炳你???,;貴樂隊已是已是最受歡迎樂隊 (見上次報紙介紹2006香港友FOLK活動) 。閣下兩次提出有人會 “炳你”;唔使驚,網主及各位fans一定會撐!撐!撐!撐!你架,放心,放心,期待聽你地嚘q,洗耳恭聽。喂,出句聲, 等我幫拖,抽麙齯穸X薄A一齊鞭撻佢!唔洗死架!WOOPS, 剛想LOGIN, 原來個ACCOUNT已經DELETE驉AANYWAY多謝網主。

adamchow
發表時間: 2007-07-17 22:56
青韻是我家!
關師傅,多謝哂!

嗱! 一場路過,就趣趣哋...留低繼續喺青韻吹吹水啦!
正所謂: 彈琴唱歌尋開心
又唔係: 捱更抵夜揾真金

幾拾歲人,嘻嘻哈哈咪幾爽?要受氣夾睇人面色嘅事,真係避之則吉啦,係咪?

至於小弟時常大膽喺"青韻民歌網頁"貼玉照(當然揾D"少年15-20時"嚟貼喇,唔通貼亞叔依家D"地中海+搭橋"相咩!)
皆因小弟喺"廣告佬"一名,深明"買花讚花香"之道,可來"有(射)自然香"之歪理?
所以見冇人"炳",就一貼再貼囉!唔知關師傅今趟有冇語帶相關,明撐暗炳?

M.A.D已是最受歡迎樂隊? 邊個講架?我都係第一次聽到噃,噉你都信?

話過你知吖...M.A.D只不過係幾個"花甲",懷著一鼓對所謂"音樂"嘅興趣玩玩吓,
(唔敢寫"熱情",因為呢幾個M.A.D亞叔已經跌晒Watt) 更加唔係一隊"樂隊"嚟...

而且呢個M.A.D名都唔知確實咗未,只係一個姓"米"嘅叔叔一相情願"迫"我哋用。
你諗吓...有乜理由嗰個最近常常幫Tri's Hi's玩Bass嘅"L"君,點解唔放埋入去?
個名應該係: MADL、MALD、LAMD、DAML...

whitehorse
發表時間: 2008-07-12 12:06
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-13
發表數: 2030
祝Adam生日快樂,音樂與結他同為伴!

回望過去,珍惜現在,展望將來!
青韻老餅舊組員
白馬
網頁:YouTube Link

發表時間: 2008-07-12 14:58
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2003-12-17
發表數: 72
Adam,

Happy birthday

« 1 (2) 3 4 5 6 »