logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共29
(4人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 29

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   民歌會談室
     如何convert apple 的m4p音樂格式
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
PPM
發表時間: 2005-09-12 21:23
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-10
如何convert apple 的m4p音樂格式
請問各位高人知不知有沒有軟件可以將apple的M4P格式的音樂轉成wav或MP3?? 因為在下叫左一位外國朋友幫我於 i-tune下載左一張大碟, 但該格式係 m4p.....

----------------

DD_Chan
發表時間: 2005-09-13 10:07
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2003-12-23
Re: 如何convert apple 的m4p音樂格式
PPM

Try the test version for free, it may help.

http://www.tunebite.com/docs/test.php?affiliate=1002

DD_Chan
PPM
發表時間: 2005-09-13 12:07
青韻典堂級民歌好友
試過啦, 唔work

Dolphin
發表時間: 2005-09-13 15:04
已經開始識到一些青韻民歌好友。
註冊日: 2004-04-25
發表數: 41
d爛鬼試用版software好無能架
其實轉檔未必唔得呢....
我同PPM兄講左
原來佢朋友購買左隻歌,即代表佢俾左版權費擁有隻歌,
如第二,三者想聽依隻歌時
就必須得到購買者授權密碼先開到黎聽.....
我用quick time先開到M4P....
一開發覺隻歌有個protect ...唔怪得搞在一輪都轉唔到檔...
我之前用Dos mode 轉到3.幾MB既MP4檔.....
但首歌一直播緊..但卻冇聲音.....=.="..
之後再轉mp3..但得番1KB
我諗有左個Apple ID 和密碼解protect就ok架喇...

PPM
發表時間: 2005-09-13 20:12
青韻典堂級民歌好友
因為係鬼佬朋友幫我買, 我估佢唔會比個 password比我
我用i-tune時都發現呢個問題

PPM
發表時間: 2005-09-16 13:46
青韻典堂級民歌好友
海豚妹妹, 我黻郃衁B友已經攪掂, 轉成wma format

Dolphin
發表時間: 2005-09-16 22:51
haha,果然有料到喎
不過呢,WMA d質數似鐘較MP3差啊
whitehorse
發表時間: 2005-09-17 17:51
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-13
發表數: 2030
引文:

Dolphin 寫道:
不過呢,WMA d質數似鐘較MP3差啊

Dolphin妹妹,我反而覺得wma format d 歌好聲過mp3,所以而家d歌通通轉用wma喇!

回望過去,珍惜現在,展望將來!
青韻老餅舊組員
白馬
網頁:YouTube Link

Dolphin
發表時間: 2005-09-18 01:06
白馬哥哥,
竟然有這樣的事?!
我也不知道呢

whitehorse
發表時間: 2005-09-18 16:50
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-13
發表數: 2030
Dolphin妹妹,其實係自己個人感覺,因人而異,妳可到以下網頁參考:

http://www17.tomshardware.com/consumer/20020712/2u4u-06.html

回望過去,珍惜現在,展望將來!
青韻老餅舊組員
白馬
網頁:YouTube Link

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權