logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共37
(4人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 37

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   民歌及音樂活動
     2006.06.17 (六) - 悠樂園同樂派對
無發表權

樹狀顯示 | 舊的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
chrishui
發表時間: 2006-06-28 15:12
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-21
發表數: 1239
Re: 2006.06.17 (六) - 悠樂園同樂派對
好多謝各位友情演出﹐及作義工幫手。大會有相看啦。

悠樂園同樂派對第一部份正式開始﹗

多謝好多觀眾來捧場。

悠樂園組員Tony Leung﹐別號“梁朝偉。

Iris, 罐綠茶好味道嗎﹖

Hin 自彈自唱﹐ 大家近期對她應不陌生吧。

Hin & Joe

Airel 小小年紀﹐已經5級古典結他了﹐又得過獅子會歌唱比賽冠軍﹐自彈自唱 Here There & Everywhere, Perhaps Love.....

Ariel 仲唱左 天黑黑.... 表演都好淡定﹐一D都唔胠場。

悠樂園三位女組員 Anita, Carmen, Judie

悠樂園

悠樂園

Music Buds Full Band 演出

Music Buds – Yuen (Lead Guitar)

Music Buds – Andy (Guitar/Bass) 為我地帶來“聽海”

Music Buds – Yuen

Music Buds - 我地都好熟的 DD Chan

Music Buds – Simon (Drum)

阿東同 Lydia 幫我地 SET 音響好辛苦﹐真係唔該曬。

Shirly 成晚抱住個 B 係邊個既呢﹖之唔係悠樂園組員 Tony 個 B 囉﹐ 哈哈﹐ Shirly 成晚做左葉二娘呀。

Judie 贊助左幾入禮物做抽獎﹐Michael 就係其中一位得獎者﹐至於表演嘉賓 Ariel 同 媽咪都同樣得獎。負責抽獎的當然是悠樂園的導師 Emily 啦。

非常感謝各表演單位友情演出。多謝曬。
悠樂園導師 Emily 代表YMCA 頒發感謝狀。

DEF 一開始就先黎首 Acapella﹐正﹗

DEF -和音怪 Dick

DEF - Elaine
Elaine 一落機第二日就黎幫手演出﹐真係非常感謝。

DEF - Frankie
大家都好熟又係 DEF 又 係 CAPO 的 Frankie.

宵夜 lu
patrick
發表時間: 2006-06-24 16:11
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-28
發表數: 710
好多歌喎, 幾時有片睇呀??
Michael叔叔
發表時間: 2006-06-21 01:57
版主
註冊日: 2003-12-20
Dear PPM,Hin & All Friends:

Dear Hin提到的就應是星加坡歌手Tanya Chua,蔡健雅.......

上星期六天晚上Dear Hin都有演出的YMCA悠樂園'同樂派對'就帶給我們多個驚喜及一個很享受的音樂Party........

首先,很高興見到進步不少的主人家悠樂園有很好的準備及歌曲安排,有份演出的成員就應有唱歌/結他的Judie,唱歌的Anita,唱歌/口風琴的Carmen,彈結他的James,唱歌/結他的Jimmy,唱歌及做大會M.C.的Chris,他們在4個嘉賓表演單位Hin、Ariel、Music Buds及DEF出場之前有4個的表演時段,包括第一Set的英文歌曲,第二Set的國語歌曲,第三Set的結他演奏及第四Set的廣東歌曲........

自彈自唱的Hin所選唱的幾首歌曲也非常的合適自己,加上Daddy Joe的結他及口琴Backing,真的很是合拍,Michael叔叔最有印象就是那首很有國語歌Feel,蔡健雅的一首英文歌Hello God........

可有兩年沒見面,獨個兒自彈自唱的Ariel就真的給我們一個驚喜,14歲的Ariel無論唱及彈都是有板有眼,她的飲歌Perhaps Love,我們都不會陌生吧........

Dear Daniel DD Chan的Music Buds當晚就是4位成員的Full Band演出,他們就以Folk-Rock風格表演了多英文及中文歌曲,'正'........Music Buds就是唱歌/結他/口琴的Daniel,唱歌/結他的Andy,主音結他的Yuen及打鼓的Simon........

由Dick、Elaine、Frankie組成,我們熟悉的DEF在晚會最後出場,一共就唱了9首的英文'正'歌,他們一出場的第一首歌曲,就是DEF招牌的Acapella三重唱/清唱歌曲How Do I Say Goodbye To Yesterday/Longest Time..........

以下的晚會Set Lists,如有錯漏,請糾正......

悠樂園
1. More Than I Can Say
2. Unchained Melody
3. Rhythm Of The Rain
4. Yesterday Once More
5. I'll Never Find Another You
6. The Bird & The Child

Hin
1. Hello God
2. 九份的咖啡店
3. After 17

悠樂園
1. 秋蟬
2. 忘了我是誰
3. 吻別
4. 遇見
5. 老鼠愛大米

Ariel
1. 天黑黑
2. 他約我去廸士尼
3. Perhaps Love
4. Hey There & Everywhere

悠樂園
1. Romance De Amor
2. 楊柳

Music Buds
1. To Love Somebody
2. 聽海
3. New Kid In Town
4. 風箏
5. 半斤八兩

悠樂園
1. 小李飛刀
2. 人之初
3. 石頭記
4. 燕尾蝶

DEF
1. How Do I Say Goodbye To Yesterday/Longest Time
2. So Much In Love
3. My Fair Share
4. Leader Of The Band
5. Happy Together
6. The Girl With April In Her Eyes
7. Donna Donna
8. Bye Bye Love
9. Daniel

----------------
Michael叔叔
一個喜歡音樂、喜歡民歌的叔叔
http://hk.myblog.yahoo.com/michaeluncle
M.A.D Website :www.geocities.com/hongkongmadband

hin
發表時間: 2006-06-19 23:30
已經開始識到一些青韻民歌好友。
註冊日: 2006-02-20
Hi PPM,

Artist(s): Tanya Chua
Publisher: Yellow Music
Year: 1999
Format: CD
ISBN: 00000000000
Tracks:

1. Luck
2. Drive!
3. Don't You Dare
4. All Right
5. Inside Out
6. Let You Down
7. Spaced Out (An Interlude)
8. Outer Space, Shuttles & Satellites
9. Cipher
10. Everything Is About You
11. You
12. (Next Time Around) I Won't Feel The Same
13. The Wicked Signs Of Trying To Be A Superstar

Thank you very much!!

Hin
PPM
發表時間: 2006-06-19 22:28
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-10
引文:

hin 寫道:
Hi PPM,

原來我發現有2隻cd都只係得新加坡才有發行,一隻叫"luck",另一隻叫"secret lavender",不過其實我最想搵佢d concert既dvd,我而家都努力search緊,唔該晒你地先~
p.s.如果你地有見到既話,請話我知啦~

hin

我老人痴呆, 請問歌手個名

hin
發表時間: 2006-06-19 22:21
Hi PPM,

原來我發現有2隻cd都只係得新加坡才有發行,一隻叫"luck",另一隻叫"secret lavender",不過其實我最想搵佢d concert既dvd,我而家都努力search緊,唔該晒你地先~
p.s.如果你地有見到既話,請話我知啦~

hin
PPM
發表時間: 2006-06-19 17:40
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-10
引文:

hin 寫道:
Hi Colacat,

我梗係夠晒啦,下次再飲過都仲得呀!!

hin, 係 "馬", 約定妳先, 妳提及個張CD可否再比個名我, 我托Stephanie姨姨鴭f妹響星架坡搵搵

Chris大哥, 有冇相睇呀??

lanno
發表時間: 2006-06-19 17:07
青韻是我家!
註冊日: 2005-05-03
發表數: 642
引文:

hin 寫道:
Hi Colacat,

Really? Hin, I thought you only 17 ar.... haha

Lanno
hin
發表時間: 2006-06-19 13:42
Hi Colacat,

colacat
發表時間: 2006-06-19 08:53
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-02-10
發表數: 270
2.89 級 talk show , 小朋友其實唔聽得.

小 hin 你夠 18 歲未? 又飲啤酒又聽 PPM 既 2.89 級 gag . HAHAHAHAH
(1) 2 3 4 5 »
樹狀顯示 | 舊的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權