logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共40
(21人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 40

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   中港台民歌
     有冇人鍾意聽歐瑞強既音樂?
無發表權

| 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
anna
發表時間: 2006-11-19 18:07
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-06-28
發表數: 74
Re: 有冇人鍾意聽歐瑞強既音樂?
你蝦我..話比阿媽知...
Kwan
發表時間: 2006-11-23 16:55
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-11-06
發表數: 114
Heylo~~
讓我也插把嘴吧~
我偶然也會聽歐瑞強的節目「二千靚歌再重聚」,考試時最多。
但我印象最深刻的是2006-05-07(嘉 賓 : 阮 兆 祥 )果集。
嘩!果集簡直係驚天地泣鬼神呀!聽完首「歡樂今宵」之後,仲唸緊邊個咁好唱口,就聽到
阮 兆 祥三個字。
哇,當時我真係好大聲咁「鵅v出黎囉,嚇得我!
唉...不過佢自選果首「童話」令我有一點點點兒失望就是了。
...首歌普通又甩嘴,唉。

----------------
我把書看了一篇又一篇,有時閉起眼睛,把書的香氣吸進懷堙C只要聞到書香,碰到書頁,我就覺得幸福無比。
—村上春樹《挪威的森林》

colacat
發表時間: 2006-11-23 21:32
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-02-10
發表數: 270
YEAH!

呢個世界有辣有唔辣任君選擇.
有人鍾意都會有人唔鍾意.

ps. 我都唔鍾意歐瑞強, 細個o係收音機聽到佢我就轉台. Then, so what ?? 無損大家感情

引文:

Christine 寫道:
Dear Anna,
所謂"甲之蜜餞~乙之砒霜"......
無得唔准架!! 勉強無幸福, 人家點睇係有自由~^^
我以前都好喜歡聽Albert架! 最緊要自己喜歡咪得囉~^^
笑一笑~世界更美妙~~~/(^o^)/

patrick
發表時間: 2006-11-23 22:57
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-28
發表數: 710
阮兆祥係新秀出身架, 佢都出過唱片架, 有一首 IN YOUR EYES 都幾紅吓架, AA嗰陣都成日播架.
Kwan
發表時間: 2006-11-23 23:31
開始0係青韻的常客喇。
仲有,佢係o係李克勤果屆新秀獲得第三名架,唱《不》參賽。
十五歲開始o係酒廊唱,之後十八歲開始o係電台工作。
第一個模仿的歌手係陳百強。
AAo係阮兆祥十八歲時已經識佢啦!今年已經二十一週年啦!恭喜恭喜!!

我把書看了一篇又一篇,有時閉起眼睛,把書的香氣吸進懷堙C只要聞到書香,碰到書頁,我就覺得幸福無比。

anna
發表時間: 2006-11-24 10:01
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-06-28
發表數: 74
貓貓, 汀汀 and Kwan...
多謝你地比我一點心靈上的安撫....無言感激
Kwan
發表時間: 2006-11-24 18:14
開始0係青韻的常客喇。
小事耳小事耳。
最緊要繼續支持歐瑞強啊~~
(∩_∩)

sammy
發表時間: 2006-11-24 19:51
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-14
發表數: 456
阮兆祥的確是唱'不',但他沒得獎。李克勤參加的那屆是第四屆,季軍得主是'跌咪'歌手林楚麒。第三屆的季軍得主卻是唱'疾風'的歐陽德勛。

sammy

Kwan
發表時間: 2006-11-24 20:36
開始0係青韻的常客喇。
咦?是嗎?
難道是我記錯了?
那...真的不好意思啊。<(_ _)>
那麼,阮兆祥在節目中說的第三名到底是那一個獎項呢?
唔...讓我再聽一次吧。
再一次跟各位說一聲抱歉啊。

後記:
o(><;)oo
哎喲喲,原本係十九區業餘大賽得第三呀,果屆就真係李克勤贏鱈a軍啦。
哎哎哎哎,真係乜面都丟清光啦!!!
(*>.<*)~@

Christine
發表時間: 2006-11-25 00:49
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-10
發表數: 760
Dear Anna,
呵呵~我知你唔會真係嬲o既~~開心番就好喇~~~^^

--------------------------
Hi~Kwan,
你好~~~~(^o^)/
Sorry~撐開一下題外話......
你用個嘜頭圖片係Bee Gees黎喎.........你又係喜歡呢隊組合架? 今晚剛好同班朋友去睇完三份一Bee Gees的Robin Gibb音樂會返黎哩~^^

\(^o^)~音符樂韻樂音q(^o^)p樂聚同好同樂~(^o^)/
"合皮佐型, 合皮威亭"~歡迎
http://w1.oekakies.com/p/minami03/p.cgi
http://hk.myblog.yahoo.com/pownn2006

« 1 ... 6 7 8 (9) 10 11 »
| 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權