logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共28
(3人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 28

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   民歌及音樂活動
     2005.07.24 & 08.28 - 原音 2005 Acoustic Band Competition
無發表權

| 舊的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
mel
發表時間: 2005-08-30 00:28
青韻是我家!
註冊日: 2004-06-08
Re: 原音 2005 Acoustic Band Competition
no matter what, i love CW's harmony as well as ivy's voice very very much!

mel

----------------
Welcome to PinkArt for Music and Arts: -
http://www.pinkart.com.hk

Fatdennis
發表時間: 2005-08-29 23:20
已經開始識到一些青韻民歌好友。
註冊日: 2003-12-21
Re: 原音 2005 Acoustic Band Competition
讓我這個音樂門外漢也寫一寫昨晚賽後的一些感想吧!!

昨晚的參賽隊伍水準真的很高呀!! CW的表現真是非常非常好~無論合作、音樂安排及vocal都非常好,我相信不論成績如何,CW也會對自己的表現感到自豪吧!! Proud of you, tim, ivy and others!~ ivy初初都有d表現緊張,但當play the song時就好好,好定,高音都唱得好準~,如果昨日有best female vocal的話,我會選ivy的(尤其當知道在CW之前的那一隊取得亞軍,那一隊的vocal,我私人覺得唔及ivy)

其他的隊伍玩的音樂也很好,相信大部份觀眾都會欣賞兩位年青人彈的Sharp Blade,很舒服,很動聽,他們取得best individual performance award實在是實至名歸;另外,那兩兄弟合作的國語歌也很不俗,很清新,那隊 rubberband的紙板公仔則很gimmick,有殘酷一叮feel~,而那隊persist的抖抖,全首歌唱完也聽不明白歌詞在唱什麼,但這隊band真係玩得好型,很陽剛,也很印象深刻,至於冠軍,個人感覺:清新。唯一要彈的:場地的門禁實在太深嚴了,想take some photos 都被人喊停,d食蕉姐姐實狂太盡責了。
capofc
發表時間: 2005-08-29 22:26
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-02-26
發表數: 1081
Dear CW,

Yes, the performance of Tim, Ivy, Kenneth, Fion and Iris was great last night. This is the most perfect show of CW that I ever met before. Add Oil! I hope that you will compose your own song and join this event again next year!!! We support you!!!

Best Regards,
Frankie(Capo)
Christine
發表時間: 2005-08-29 21:46
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-10
發表數: 760
Dear 青韻民歌組,
應該要多謝你地o既參賽, 令到係花(巧)叢中可以欣賞到一點真, 相信睇呢個比賽...........可以欣賞到不同o既結他原音表演先至係大家所期待嘛~~~~/(^o^)/

另外一隊二人參賽隊伍"B&J".......祗用兩把結他合奏亦好精彩哩~~~(^o^)/

\(^o^)~音符樂韻樂音q(^o^)p樂聚同好同樂~(^o^)/
"合皮佐型, 合皮威亭"~歡迎
http://w1.oekakies.com/p/minami03/p.cgi
http://hk.myblog.yahoo.com/pownn2006

patrick
發表時間: 2005-08-29 19:49
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-28
發表數: 710
Fion, 你們的表演真的越來越好, 這點是大家都有目共賭的, 繼續努.
我地sauna 都會努力, 哈哈哈.
iris
發表時間: 2005-08-29 16:42
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2003-12-14
發表數: 238
^___^

雖然我講野可能會重複...但係都要講一次啦!
多謝擒晚來支持既朋友呀..
多謝大家既掌聲同叫聲 wow
多謝大家請食飯!
多謝其他組員 - fion, ivy, tim, kenneth...無左你地既鼓勵,我都做唔到咁好!hehe
仲有一d無上台既組員 - fornia, lydia, sammi, shirly,東,阿 多謝你地平時"陰d 陰d"既支持同關心 ^__^

iris
Fion
發表時間: 2005-08-29 11:11
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2003-12-29
發表數: 201
YEAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
尋晚真係好開心呀! 有咁多人來支持我地...好感動!
首先我要多謝我既隊員Iris, Ivy, Kenneth & Tim, 大家為左唱好首歌一同努力, 認真研討, 互相支持同鼓勵, 感覺真係好好!!!
另外, 我要多謝來睇我地比賽既每一個人, 聽到你地台下既叫聲, 即時另我充了電, 多謝哂你地呀!!!!!!!
特別要多謝Patrick哥, 星期四果晚你既意見另我地獲益良多, 整首歌既感覺真係好好多呀! 真的"謝謝你"!!!!!!
仲要多謝請我地食飯既所有人...Thanksssss!!!
今次係一次好好既經驗, 通過呢次比實, 我地大家變得比以前更有默契, 更加團結!!! 我地要繼續努力呢~~
最後想講, SOLER真係好鬼型呀~~~(如海嘯, 如山崩...)
期待來緊House Party可以見到"SAUNA"既演出..hehehe..

Fion ^.^

chrishui
發表時間: 2005-08-29 10:52
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-21
發表數: 1239
昨晚﹐有事不能現場看到﹐雖然係CAMP都見過一次排練﹐
CW今次係HOUSE PARTY 可唔可以再表演多一次呀﹖

Lydia
發表時間: 2005-08-29 10:30
網站管理員
發表數: 820
Dear Tim, Ivy, Fion, Iris & Kenneth,

你地昨晚的表現實在太wonderful了,我覺得你地先至係冠軍呀......有你地一班咁出色的好同伴,實在以你地為榮呀!

^Lydia^

PPM
發表時間: 2005-08-29 07:47
青韻典堂級民歌好友
To CW, 昨晚你地嚘t出, 完全合我口味. keep on!!!!
我個人認為昨晚的冠軍應係你地架, 有合作性, 唱功表現出色, 不浮誇, what a good show

« 1 (2) 3 4 5 ... 18 »
| 舊的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權