logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共25
(6人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 25

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   中港台民歌
     有冇人鍾意聽歐瑞強既音樂?
無發表權

| 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
anna
發表時間: 2007-07-01 23:08
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-06-28
發表數: 74
Re: 有冇人鍾意聽歐瑞強既音樂?
hi..Baroque女孩,
你好, 你都係 albert 嘅 fans, 真係好囉, 又多一個知音人喇..呵呵~~ 你都得閒嚟下青韻呀! 等我都見下你個樣...
Baroque女孩
發表時間: 2007-07-04 00:59
已經開始識到一些青韻民歌好友。
註冊日: 2007-02-21
發表數: 42
由 Lydia 於 2007-07-01 12:06:42

引文:

Dear Baroque女孩:

首先歡迎妳的加入. Albert的小師妹GiGi絕不是梁詠琪,佢經常都會係區生的concert中出現的,如果妳想睇下佢個靚樣的話,可以係"純民歌演唱會"的VCD中見到佢.
--------------------------------------------------
Dear Lydia,
好高興認識妳,我只是有"純民歌演唱會"的CD,希望電視臺播放啦……

Baroque女孩
發表時間: 2007-07-04 01:07
Anna姐姐,
我係Christine 妹妹吖,我 0地 好有緣啊
Christine
發表時間: 2007-07-04 02:35
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-10
發表數: 760
Hi~Christine妹妹,
你好~~~\(^o^)/
我係Auntie Christine, 你係teen我係汀, 大家同名又同樣係結他學神,
呢道都有幾位喜歡Alberto既朋友架, 有時間黎參加青韻每月House Party樂聚下呀~

----------------
\(^o^)~音符樂韻樂音q(^o^)p樂聚同好同樂~(^o^)/
"合皮佐型, 合皮威亭"~歡迎
http://w1.oekakies.com/p/minami03/p.cgi
http://hk.myblog.yahoo.com/pownn2006

Baroque女孩
發表時間: 2007-07-04 21:30
Dear 汀汀
Hi~~
同學仔叫我做小Din 架
妳個大頭像同簽名都好童真啊,唔多似係auntie喔^o^
我認識民歌係從Albert Au 開始,宜家仲入埋青韻穩民歌好友,真係好開心吖
遞日大個女,穩到工做,我一定會參加青韻聚會架

巴羅克音樂&民謠\詩歌是我的至愛

Baroque女孩
發表時間: 2007-08-18 18:12
引文:

Dear Baroque女孩:

首先歡迎妳的加入. Albert的小師妹GiGi絕不是梁詠琪,佢經常都會係區生的concert中出現的,如果妳想睇下佢個靚樣的話,可以係"純民歌演唱會"的VCD中見到佢.

Dear Lydia,
真係 0係Albert 0既演唱會見到大師妹研新、小師妹GiGi同洋師妹Sharon喔~~

Dear All Friends ,
大家一齊睇吖~~
《全因爲你》
http://www.youtube.com/watch?v=_Rq4KnwW3s4&mode=related&search=

巴羅克音樂&民謠\詩歌是我的至愛

whitehorse
發表時間: 2007-08-19 22:03
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-13
發表數: 2030
講起《全因爲你》這首歌,原唱歌手鄧婉玲(Mimi Tang),曾在Michael叔叔五十大壽生日Party唱過:

全因爲你-鄧婉玲(Mimi Tang)

回望過去,珍惜現在,展望將來!
青韻老餅舊組員
白馬
網頁:YouTube Link

cfai
發表時間: 2007-11-03 10:39
初到青韻,請多多指教!
註冊日: 2005-10-03

陌上歸人,雲外千峯,、、、、聽了N年
到如今仍未厭
andytang
發表時間: 2007-11-04 01:26
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-05-30
發表數: 129
我最 鍾意唱
陌上歸人
但至今 還未有 女 聲 肯和我
練唱ㅡ下 女唱的 key ㅁ牙

大角咀 港灣豪庭 扒王之王 餐廳的 演唱會

每晚由pm7:00唱到pm10:45

旺角 行人專用區 動感銀城 地下階 的 演唱會

逢星期五.六.日. pm3:00至pm6:00

EMAIL:ANDYTANGSUSUKINO@YAHOO.COM.HK

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!Lj26RI.THhM6B8Rm78OOFfW_2b27zhaq/profile

免費 學唱歌 和 免費 學彈琴 的好地方
我的最新 演唱會 場地 @@@@@@@@

旺角 行人專用區 動感銀城 地下階 的 演唱會

逢星期五.六.日. pm3:00至pm6:00

EMAIL:ANDYTANGSUSUKINO@YAHOO.COM.HK

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!Lj26RI.THhM6B8Rm78OOFfW_2b27zhaq/pro

傑仔
發表時間: 2007-11-30 14:58
初到青韻,請多多指教!
註冊日: 2007-11-22
發表數: 5
Re: 問題
我都好中意ALBERT架,舊年到現在基本上每一期嘅《2000靚歌再重聚》我都聽架,07-11-30ALBERT喺佢家鄉肇慶體育館舉行《靚歌靚聲演唱會》,可惜我唔喺肇慶,無機會睇引文:

斜陽伴晚煙,我像歸鳥倦,晚霞伴我過稻田。。。。。。

« 1 ... 8 9 10 (11)
| 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權