logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共22
(7人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 22

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   民歌會談室
     CFL 的網頁
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
阿添
發表時間: 2004-01-09 01:00
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
CFL 的網頁
引文:
ee留言:

歡迎參觀CFL 的網頁 !! 歡迎留言留畫!!

http://cwfolknet.com/html/modules/mylinks/singlelink.php?cid=7&lid=41

----------------
"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

PhantomGTR
發表時間: 2004-01-09 08:51
版主
註冊日: 2003-12-09
發表數: 1325
Re: CFL 的網頁
阿添,你真係好心機,幫佢地搵個咁得意的網。
Lydia
發表時間: 2004-01-09 09:25
網站管理員
註冊日: 2003-12-10
發表數: 820
師父:

你攪錯了,塊日本畫板係Flora開o架~~~

^Lydia^

keith
發表時間: 2004-01-09 09:57
版主
日文字妳們都識睇...... 佩服! 佩服!
wendy
發表時間: 2004-01-10 00:48
已經開始識到一些青韻民歌好友。
註冊日: 2003-12-15
發表數: 38
Wow!
Christine, Flora, Lydia,
真羨慕你地咁多才多藝, 畫畫、唱歌、彈結他, 樣樣都識。

見到你地夾歌, 就令我想起很久以前的學生時代日子……
…… 放學後, 幾個同學會在學校的某個樓梯角落, 圍在一
起揭歌書、唱歌仔, 一唱就唱到黃昏啦, 真開心!

希望你地呢隊三人行組合越夾越合拍, 咁我地眾民歌友就
越來越有folk啦!

Wendy

阿添
發表時間: 2004-01-10 00:54
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
引文:

wendy 寫道:
Wow!
Christine, Flora, Lydia,
真羨慕你地咁多才多藝, 畫畫、唱歌、彈結他, 樣樣都識。

見到你地夾歌, 就令我想起很久以前的學生時代日子……
…… 放學後, 幾個同學會在學校的某個樓梯角落, 圍在一
起揭歌書、唱歌仔, 一唱就唱到黃昏啦, 真開心!

希望你地呢隊三人行組合越夾越合拍, 咁我地眾民歌友就
越來越有folk啦!

Wendy,不如你又一齊練結他,唱民歌呀。 聽音樂,始終不及自己玩音樂來得過癮啊。

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

Lydia
發表時間: 2004-01-10 10:52
網站管理員
發表數: 820
引文:

阿添 寫道:
引文:

Wendy,不如你又一齊練結他,唱民歌呀。 聽音樂,始終不及自己玩音樂來得過癮啊。
絕對認同. 就好似PPM所講: 獨樂樂不如眾樂樂. 唱民歌,不在乎唱/彈得好唔好,而係在乎個中的滋味和樂趣.

^Lydia^

wendy
發表時間: 2004-01-12 01:10
已經開始識到一些青韻民歌好友。
註冊日: 2003-12-15
發表數: 38
引文:

Lydia 寫道:
引文:

阿添 寫道:
引文:

絕對認同. 就好似PPM所講: 獨樂樂不如眾樂樂. 唱民歌,不在乎唱/彈得好唔好,而係在乎個中的滋味和樂趣.

阿添 / Lydia,
我都想呀! 學結他都係我o既 心願, 可惜平日要開OT、又要返學, 實在冇乜時間、精力去練習結他; 至於唱民歌, 都要學呀!
咁青韻會唔會開個民歌唱家班, 教o下 唱民歌o既 技巧呢?

我宜家咩都唔識, 暫時都只有聽o既多囉! 希望遲D有時間去實踐學結他o既 心願啦!

Wendy

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權