logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共17
(2人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 17

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   結他講場
     遇見 (孫燕姿) Guitar Solo
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
阿東
發表時間: 2004-01-28 20:00
網站管理員
註冊日: 2003-12-16
發表數: 491
遇見 (孫燕姿) Guitar Solo
1) 多謝 Ivy Lau 從台灣帶回最新一期六弦百貨店
2) 奉Rod哥旨意, 要開始錄音
(不過D技術尚差少少, 未到錄音水準, 要努力再練練 )

樂譜下載

Phantom : 快D開始錄音啦, 我未夠班都出手la.

----------------
吾人粵語 天籟九聲

阿添
發表時間: 2004-01-28 20:10
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
Re: 遇見 (孫燕姿) Guitar Solo
快D玩書喇,唔係Ivy姐話我唔緊張她的手信哩。

BTW,可否研究下點做Site Backup! 謝謝。(公司OT中+逃學中)

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

Christine
發表時間: 2004-01-28 21:11
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-10
發表數: 760
Dear 東&網主添,
首音樂好好聽啊! 不過聽下停下哩!
另外....點解"遇見"份譜無法顯示o既?
阿添
發表時間: 2004-01-28 23:58
網站管理員
引文:

Christine 寫道:
Dear 東&網主添,

汀姐,我無咁0既問題喎。

有需要我貓個譜你哇。

阿東
發表時間: 2004-01-29 00:28
網站管理員
註冊日: 2003-12-16
發表數: 491
引文:

Dear 東&網主添,

譜已經 E-mail o左給你
首歌可以直接打網址 "http : // yiutung.servehttp.com:88/GuitarSolo/02-遇見%20(孫燕姿).rm" 下載

吾人粵語 天籟九聲

Christine
發表時間: 2004-01-29 13:12
青韻是我家!
唔該晒阿東將份譜e比我....原來開唔到份譜唔係條line有問題...
祗係我部腦開唔到咋~~~所以....阿東e比我份譜同埋貼出黎條line一樣開唔到哩~v_v!
阿添
發表時間: 2004-01-29 14:05
網站管理員
引文:

唔該晒阿東將份譜e比我....原來開唔到份譜唔係條line有問題...
祗係我部腦開唔到咋~~~所以....阿東e比我份譜同埋貼出黎條line一樣開唔到哩~v_v!

Christine:

你可於下面取得有關軟件。

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

Christine
發表時間: 2004-01-29 20:48
青韻是我家!
Dear 網主添,
收到~~~唔該晒~~等大小姐得閒會叫佢幫我裝,
(因為唔識睇雞腸嘛~^^)!
PhantomGTR
發表時間: 2004-01-29 21:49
版主
註冊日: 2003-12-09
發表數: 1325
東哥,都話係我到無得錄音呀!
要搵地方先呀!
keith
發表時間: 2004-02-01 15:29
版主

除左錄音之外....不如試下錄video, 睇下你彈結他隻手(法).....
每個人隻手都唔同.....錄來看看...大家研究研究!

keith
(1) 2 »
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權