logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共17
(1人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 17

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   結他講場
     又是Tommy Emmanuel了!《Angelina》
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
dannychow
發表時間: 2006-03-31 21:38
青韻是我家!
註冊日: 2006-01-01
又是Tommy Emmanuel了!《Angelina》
分享另一首Tommy的歌,也是我非常喜歡的:
Angelina

我上年也曾跟譜練過,練o左十多句就放棄喇... 超難呀...
PhantomGTR
發表時間: 2006-03-31 22:19
版主
註冊日: 2003-12-09
發表數: 1325
Re: 又是Tommy Emmanuel了!《Angelina》
其實,可以去Tom Lee就可以買到Tommy Emmanuel的譜嗎?

----------------

dannychow
發表時間: 2006-03-31 23:02
青韻是我家!
Re: 又是Tommy Emmanuel了!《Angelina》
我o係Tom Lee問過Tommy的譜和教學,冇得買。除非特別訂,但係唔知要等幾耐.
Tommy的hardcopy譜可以考慮網上訂講。

我有兩本Tommy的教學,都係托台灣的結他朋友幫我買的呢~

要果唔想買,可以o係呢度download:
http://www.acousticpower.com
佢有一d Tommy Emmanuel的譜。但係呢度d譜,有d好似係d人自己聽出o黎嫁,所以未必啱哂囉..
PhantomGTR
發表時間: 2006-03-31 23:05
版主
註冊日: 2003-12-09
發表數: 1325
Dannychow兄:
我就是懶得去執,不如現成買來玩下吧。
如果Tom Lee無我就網上找找吧。

Anyway, many thanks!!

家利文
發表時間: 2006-04-01 00:26
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-03-13
嘩~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

好好好.......正呀~~~~~~~~~~~~~!!!!!!!!!!
家利文
發表時間: 2006-04-01 13:12
開始0係青韻的常客喇。
有無 d 係入門教學架??

我係佢 homepage見到隻 dvd, 不過唔知0岩唔0岩我呢....
dannychow
發表時間: 2006-04-02 18:00
青韻是我家!
我有呢兩本Tommy的教學:

1. TE Finger Style guitar Method
http://www.amazon.com/gp/product/0786670665/104-7045542-9867924?v=glance&n=283155
呢本較基礎,我呢家玩緊.

2. TE Solo Guitar Style
http://www.amazon.com/gp/product/0769299342/104-7045542-9867924?v=glance&n=283155
呢本d譜深d,但係d歌好正~ e.g. Freight Train, Amy, Since We Met, Day Tripper, etc.
家利文
發表時間: 2006-04-03 11:46
開始0係青韻的常客喇。
O....即係 online 訂先買到?

第一本有貨, 第二本無....

好似好 waste 左 d shipping cost....

仲有無咩好書推介?
其實 d 教學 dvd 有無用架?
KO小魚
發表時間: 2006-04-04 19:17
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2005-10-27
TomLee有售Tommy的Only(5線譜+Tab)

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權