logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共20
(6人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 20

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   結他講場
     試彈押尾-Fight! 2nd version
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
sonar
發表時間: 2006-04-02 14:45
青韻是我家!
註冊日: 2005-05-04
發表數: 664
試彈押尾-Fight! 2nd version
試彈押尾-Fight!
2nd version

http://www.ec321.com/razones/fight_ec.htm

經過尋晚House Party. 睇黎我需要錄第二次. 今朝再錄多次.
天氣潮濕. 我支Takamini 聲都好"聞".... 無用line out.
睇黎又要換線了..
Kenneth
發表時間: 2006-04-02 15:13
版主
註冊日: 2003-12-10
發表數: 490
Re: 試彈押尾-Fight! 2nd version
覺得好過 first version 好多呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(其實係可能我認識隻歌多左... 知道做僅乜.....)
第一次聽時真係唔明隻歌想點.. hehe..

掂呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eric 有支 Takamine ma ??~~~~

好醒神呀聽完隻歌!!!!!

----------------
somewhere over the rainbow

mario
發表時間: 2006-04-02 16:01
初到青韻,請多多指教!
註冊日: 2006-03-28
請問有無e份譜,我有d想試下
sonar
發表時間: 2006-04-02 17:27
青韻是我家!
引文:

Kenneth 寫道:
覺得好過 first version 好多呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(其實係可能我認識隻歌多左... 知道做僅乜.....)
第一次聽時真係唔明隻歌想點.. hehe..

掂呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eric 有支 Takamine ma ??~~~~

好醒神呀聽完隻歌!!!!!

thankyou kenneth.
yes ar. 一向都係用開支takamine.
sonar
發表時間: 2006-04-02 17:29
青韻是我家!
引文:

mario 寫道:
請問有無e份譜,我有d想試下

有. 但係點比你?
adamchow
發表時間: 2006-04-02 17:54
青韻是我家!
註冊日: 2005-04-05
發表數: 302
嘩!真係彈得好,後生可畏,勁而準。Adam叔叔就冇呢D天份同勤奮...希望下月Ching Wan House Party能見到Eric嘅現場演出!
話時話,你條QiuckTime相當Pro呢!

Sim
發表時間: 2006-04-02 23:10
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-04-28
又正左((((()))))
支takamine d聲真係好『盟』,
如果唔係仲正。
點解唔用line out呢?
快d練埋隻You Are The Hero, 下個月上來玩喇!

支咪好pro。

sonar
發表時間: 2006-04-02 23:45
青韻是我家!
引文:

adamchow 寫道:
嘩!真係彈得好,後生可畏,勁而準。Adam叔叔就冇呢D天份同勤奮...希望下月Ching Wan House Party能見到Eric嘅現場演出!
話時話,你條QiuckTime相當Pro呢!

thankyou Adam! i can't play live.. haha..
sonar
發表時間: 2006-04-02 23:51
青韻是我家!
haha . yes ar. 係時候要換線了. 加上指甲又比我剪短晒. 聲好唔掂..

我開頭都line out. 但個電腦speaker 好似頂唔住.. 拆晒聲... 最後用支C3000B收音.. 一年都唔用一次...

我下次會試下首You Are The Hero, 我剛睇過下份譜. 需要多點時間才能消化下佢的樂理. 衣首深好多. 結他都好唔正常的tuning.. 就算跟譜彈都唔知彈緊乜.. 所以需要多點時間. 不過我衣排都應該無時間了... 希望有時間個陣可以試試.
dannychow
發表時間: 2006-04-03 01:19
青韻是我家!
註冊日: 2006-01-01
wow~ "You are the Hero" (Wings) 首歌都係好難喎~
我睇過佢個MTV,押尾一邊掃chord,一邊勾melody,一邊用尾指拍木面;另外中間o個段瘋狂Harmonics,瘋狂拍絃,真係睇到我眼都突埋出o黎!!

都係一首未敢試o既歌..
(1) 2 3 »
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權