logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共11
(3人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 11

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   靚碟推介
     9月5日通利琴行楊雪霏迷你音樂會
無發表權

| 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
阿東
發表時間: 2006-04-09 18:46
網站管理員
註冊日: 2003-12-16
發表數: 491
9月5日通利琴行楊雪霏迷你音樂會

楊雪霏加盟國際唱片公司EMI後首張錄音大碟 《Romance de Amor》,以高技巧演繹全新改編17首古典及流行動聽作品,感動樂迷。
首批原裝德國壓碟進口發燒版,精美禮盒包裝,限量發行。

Track Listing
1 Asturias
2 Romance de Amor
3 Recuerdos de la Alhambra
4 Zapateado
5 Michelle
6 Cavatina
7 Schindler's List
8 El Colibri
9 El Condor Pasa
10 Seis por derecho
11 Un Sueňo en la Floresta
12 Etude No. 7
13 La Cumparsita
14 I Believe
15 Sakura
16 Spring Breeze
17 Anak

DVD:
Asturias
Romance de Amour
Cavatina
Interview Footage

----------------
吾人粵語 天籟九聲

阿東
發表時間: 2006-04-09 19:24
網站管理員
註冊日: 2003-12-16
發表數: 491
Re: 楊雪霏 - Romance de Amor
二月份得知楊雪霏新專輯以通俗流行作品為主,
心裡有點失望, 對一個古典發燒友來說, 總希望她會給你精彩現代作品.

聽完整張後, 失望心情一掃以空, 十七首精精心挑選優美旋律,首首悅耳動聽, 改編作品不落俗套, 聽聽Jorge Morel改編的 El Condor Pasa技術差點兒都駕御不來, 武滿徹改編的Michelle一向都是我心頭好, 關振明/楊雪霏改編Anak都幾有趣. 純對會成為新一代吉他HiFi發燒碟.

七十幾蚊隻CD, 十七首精品真是超值價, 首批原裝德國壓碟進口發燒版, 音質絕對有保證, 有買襯手, 手快有手慢無.

吾人粵語 天籟九聲

Lydia
發表時間: 2006-04-09 21:48
網站管理員
註冊日: 2003-12-10
發表數: 820
東東:

多謝推介呀....等我去搵下,睇下買唔買到先得

^Lydia^

whitehorse
發表時間: 2006-04-10 09:40
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-13
發表數: 2030
好似幾吸引,噚日喺唱片鋪見到有得賣,睇完東哥評論,心思思都想買番隻,唔知有冇網上版試聽?

回望過去,珍惜現在,展望將來!
青韻老餅舊組員
白馬
網頁:YouTube Link

一葉舟
發表時間: 2006-04-10 12:01
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2004-10-24
發表數: 92
唔買對唔住自己隻耳仔。
必購無疑。

朋情似酒,歲月如歌。

sonar
發表時間: 2006-04-10 12:16
青韻是我家!
註冊日: 2005-05-04
發表數: 664
引文:

一葉舟 寫道:
唔買對唔住自己隻耳仔。
必購無疑。

咁緊要? 咁真係要聽聽先得了.
colacat
發表時間: 2006-04-10 13:49
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-02-10
發表數: 270
真係咁利害?

咁我今晚過 HMV 試聽o下先.
sonar
發表時間: 2006-04-10 14:26
青韻是我家!
註冊日: 2005-05-04
發表數: 664
我已經急不及待. 而家已經睇緊了.

佢又彈得幾好喎. 首Asturias 我都想彈下.

tccheung
發表時間: 2006-04-10 15:22
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-27
詩經小雅<采薇>篇://昔我往矣,楊柳依依。今我來思,雨雪霏霏。//

「楊雪霏」:真個好名字!
colacat
發表時間: 2006-04-10 15:25
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-02-10
發表數: 270
雖然詩經小雅<采薇> 我都讀過. 但係真係醒唔起.

TcCheung 大佬 果才高八斗.
(1) 2 3 4 ... 6 »
| 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權