logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共19
(1人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 19

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   結他講場
     有冇人聽過Kaki King?
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
adamchow
發表時間: 2006-06-11 14:53
青韻是我家!
註冊日: 2005-04-05
發表數: 302
有冇人聽過Kaki King?
唔知有冇人Post過?我個乖女Carol請大家聽聽喎!
http://www.youtube.com/watch?v=xMwo43MkP14

----------------

Sim
發表時間: 2006-06-11 15:44
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-04-28
Re: 有冇人聽過Kaki King?
舊年聽過,家陣佢已進步左,
但我仍然將佢歸入好睇唔好聽類

KO小魚
發表時間: 2006-06-11 15:48
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2005-10-27
Yes Adam. The Woodsongs got her performance:
http://webcast.msc.uky.edu/woodsongs-328.wmv
Some how her style is similar to Justin King.

adamchow
發表時間: 2006-06-11 17:11
青韻是我家!
註冊日: 2005-04-05
發表數: 302
嘩KO小魚!好耐冇見!
你估幾時香港至可以出返個人才好似Kaki King呢?

阿添
發表時間: 2006-06-11 23:46
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
引文:

adamchow 寫道:
嘩KO小魚!好耐冇見!
你估幾時香港至可以出返個人才好似Kaki King呢?

唔,我諗ColaCat經Sonar的結他指導後,成功指日可待喇!

話時話,首歌只不過係曭嵽洁A唔覺得特別好聽,亦彈得無押尾咁有Power.... : )

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

sonar
發表時間: 2006-06-12 11:08
青韻是我家!
註冊日: 2005-05-04
發表數: 664
嘩. 佢隻右手手指甲好長呀... 隻左手仲好鬼大力tim呀.. 應該成隻左手的手指都起滿"枕"先彈到了. 同埋真係要用支Ovation 先可以咁貼fret. 先彈到咁既類型. 彈得好掂. 好睇! 就係因為咁貼fret. 所以係會少左power. 好唔好聽就見人見智呢. 我就覺得麻麻地了. 衣刻都係鐘意睇個日本仔多d
colacat
發表時間: 2006-06-12 11:45
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-02-10
發表數: 270
我都係鍾意押尾o個種 energy 多 d.
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權