logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共14
(5人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 14

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   結他講場
     押尾新碟Color of life!!
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
sonar
發表時間: 2006-11-15 10:36
青韻是我家!
註冊日: 2005-05-04
發表數: 664
押尾新碟Color of life!!

Track Listings
1. Big Blue Ocean 着うた(R)配信中!
2. YELLOW SUNSHINE
3. Indigo Love (TBS「hito」挿入曲)
4. Red Shoes Dance
5. クリスタル (GUNZE「フラッティ」CM曲)
6. グリーンスリーブス(イングランド民謡)
7. ブラックモンスター
8. PINK CANDY
9. セピア色の写真
10. 星砂 ~金色に輝く砂浜~
11. Purple Highway
12. あの夏の白い雲

http://www.amazon.co.jp/gp/product/B000J4S608/ref=pe_2152_3396522_pe_snp_608

另外押尾2007年又開Tour la.
好想去睇... 但有無人可以講我知.. 點先可以買到飛呀.. 我睇過好多日本website... 都無得寄去國外... 點算呀... 我想買1月28號北海道既門票... 再諗唔到點買飛.. 就訂唔到機票了...

http://www.kotaro-oshio.com/of/tour2007_schedule.html

http://www.barks.jp/tickets/?id=9001

dannychow
發表時間: 2006-11-15 14:02
青韻是我家!
註冊日: 2006-01-01
Re: 押尾新碟Color of life!!
嘩~ 又有新碟喇~ 期待!
Sonar兄,幾時彈押尾d新歌比我地聽?

話時話... 佢CD封面個樣,有d似鐘鎮振濤呢..
sonar
發表時間: 2006-11-15 14:27
青韻是我家!
引文:

dannychow 寫道:
嘩~ 又有新碟喇~ 期待!
Sonar兄,幾時彈押尾d新歌比我地聽?

話時話... 佢CD封面個樣,有d似鐘鎮振濤呢..

其實隻碟都未出. 只係order左. 到佢一出. 就會寄過黎了.
譜更加未出呢. 等佢出左. 我都會買黎做collection既. 唔知好唔好聽呢.

我同時間order埋佢對上一隻精選碟. 唔知幾時先寄到比我呢.
colacat
發表時間: 2006-11-15 14:45
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-02-10
發表數: 270
係喎, 張相..... 個樣好似執到古古怪怪咁.
lanno
發表時間: 2006-11-15 18:22
青韻是我家!
註冊日: 2005-05-03
發表數: 642
引文:

sonar 寫道:

Track Listings
1. Big Blue Ocean 着うた(R)配信中!
2. YELLOW SUNSHINE
3. Indigo Love (TBS「hito」挿入曲)
4. Red Shoes Dance
5. クリスタル (GUNZE「フラッティ」CM曲)
6. グリーンスリーブス(イングランド民謡)
7. ブラックモンスター
8. PINK CANDY
9. セピア色の写真
10. 星砂 ~金色に輝く砂浜~
11. Purple Highway
12. あの夏の白い雲

http://www.amazon.co.jp/gp/product/B000J4S608/ref=pe_2152_3396522_pe_snp_608

另外押尾2007年又開Tour la.
好想去睇... 但有無人可以講我知.. 點先可以買到飛呀.. 我睇過好多日本website... 都無得寄去國外... 點算呀... 我想買1月28號北海道既門票... 再諗到點買飛.. 就訂唔到機票了...

http://www.kotaro-oshio.com/of/tour2007_schedule.html

http://www.barks.jp/tickets/?id=9001

Sonar:
Super fever Kotaro guy!
Lanno
PhantomGTR
發表時間: 2006-11-15 22:52
版主
註冊日: 2003-12-09
發表數: 1325
>> 有d似鐘鎮振濤呢

係?我覺得似係星光大道逄星期六都會蒲頭的一個人多D。

----------------

colacat
發表時間: 2006-11-15 23:02
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-02-10
發表數: 270
wakakakakkaka, 係喎!!

唔講唔覺, 講開就好鬼覺喎!

似呢個似o個個, 反而就係唔似押尾本人. 張相執得過左龍

引文:

PhantomGTR 寫道:
>> 有d似鐘鎮振濤呢

係?我覺得似係星光大道逄星期六都會蒲頭的一個人多D。
dannychow
發表時間: 2006-11-17 20:32
青韻是我家!
註冊日: 2006-01-01
呢度有第一首歌《Big Ocean Blue》的MTV試看:
mms://stream3.gekimedia.net/SMOJP/wmt/Music/Arch/SMER/kotarooshio/SECL-447/1/movie_h.asf

聽說MTV中的紅色木結他,是Takamine為押尾訂造的型號~
sonar
發表時間: 2006-11-17 20:55
青韻是我家!
個支takamine結他在上一個live DVD已經出現過了. 係kotaro oshio model呀. 佢仲攞住黎彈小叮噹tim ar.

佢其實攞乜鬼野結他彈.. 都一樣... 咁押尾feel....
阿添
發表時間: 2006-11-17 22:46
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
引文:

sonar 寫道:
個支takamine結他在上一個live DVD已經出現過了. 係kotaro oshio model呀. 佢仲攞住黎彈小叮噹tim ar.

佢其實攞乜鬼野結他彈.. 都一樣... 咁押尾feel....

Eric,

Wow.... I like Takamine. : )

I can't find this model at the Takamine official web site wor... Is it for sale?

----------------
"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

(1) 2 »
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權