logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共28
(2人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 28

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   中港台民歌
     韓國人心中永遠的女歌神 - 來自香港的唱作歌手陳秋霞 Chelsia Chan
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
Sim
發表時間: 2007-02-21 22:20
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-04-28
Re: Sim 兄, 有料到!!!!!
因為登記名字要4 個字,
所以我用左Simm做登記。
幾時有得陳秋霞傾計呀?

引文:

Louis 寫道:
Sim 兄,

請問你 hkvp forum 網名係乜?

----------------

Louis
發表時間: 2007-02-22 00:59
青韻是我家!
註冊日: 2006-04-29
發表數: 583
Sim 兄,

我嘗試 hkvp send pm 俾你, 但係 send 唔到, system 話 "Sorry, but no such user exists." 不如你 send email 俾我, 我 email address 係:

louisleekh@yahoo.com.hk

Thanks!!!

Louis
發表時間: 2007-02-22 15:57
青韻是我家!
Sim 兄,

請收 message。

Thanks,

Louis
simonkwan
發表時間: 2007-02-25 15:59
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2004-06-09
哇!咁快又32年啦,32年前她在利舞台參加創作音樂比賽以Dark Side Of Your Mind得冠軍,小弟也有份投她一票呢
Louis
發表時間: 2007-02-27 02:34
青韻是我家!
2007 Hong Kong Fans Gathering
Chelsia 與 小弟攝於 2007 年 2 月 25 日 香港歌迷聚會

Louis
發表時間: 2007-03-08 16:22
青韻是我家!
秋霞最新作品 - 愛的鑰匙 The Key of Love
The Key of Love

愛的鑰匙

曲、詞:陳秋霞

Dedicated to Alzheimer’s Disease Foundations Malaysia

你站在陽光底下,髮端透著銀霞,
沉默的臉, 失去笑容,眼中再不現彩虹。
你是否還記得我?
可曾想起我是你最疼的,最親密的?
為何總是別過臉, 讓我打開你心門
讓我進入你內心世界,告訴我,鑰匙在那裡!

我願意, 帶你到那新天地,
無論怎樣的天氣,我不會再讓你孤寂,
我要你, 每天過得好好的,永不離棄,我要一生一世陪伴著你。

Do you still remember me?
Won’t you know that you’re the one who used to be so close to me?
Every door has a key,
Let me open up your heart and lead you to the sky behind,
If we try, we will find our paradise.

In your eyes, I can see the lonely sky
With reflections of the clouds where you wanna hide,
Let it shine, so bright that I can read your mind
I wanna tell you, I will live my whole life through loving you.
Louis
發表時間: 2007-03-16 02:51
青韻是我家!
Re: 韓國人心中永遠的女歌神 - 來自香港的唱作歌手陳秋霞 Chelsia Chan
多事人
發表時間: 2007-03-18 23:12
青韻是我家!
註冊日: 2004-01-02
Re: 韓國人心中永遠的女歌神 - 來自香港的唱作歌手陳秋霞 Chelsia Chan
http://www.youtube.com/watch?v=_Q2WfZtosJU
「新版」One Summer Night...好唔好聽就見仁見智了...

不過估唔到Louis在干邑區有咁激情的一面,那區版主係第一次未到期就鎖呢...
Louis
發表時間: 2007-03-19 11:20
青韻是我家!
引文:

多事人 寫道:
http://www.youtube.com/watch?v=_Q2WfZtosJU
「新版」One Summer Night...好唔好聽就見仁見智了...

不過估唔到Louis在干邑區有咁激情的一面,那區版主係第一次未到期就鎖呢...

唔好提喇, 鶡蛹漰皕穚!!!

Louis
發表時間: 2007-03-23 13:51
青韻是我家!
« 1 2 (3) 4 5 »
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權