logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共19
(1人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 19

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   網友談天室
     新丁自我介紹 - 一位從八十年代樂壇成長的人
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
東加豆
發表時間: 2007-03-25 23:00
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2007-03-22
Re: 新丁自我介紹 - 一位從八十年代樂壇成長的人
Sum,

好多謝你地咁樣對我這個新人, 我覺得好開心...
雖然自己唔識得玩樂器, 又好少唱歐西流行曲,
但你們都一樣歡迎.

Thank you!
東加豆
發表時間: 2007-03-25 23:08
開始0係青韻的常客喇。
多謝你 stranger,

係你們的五月第一個星期六, 我希望我會到的.
唱得好就不是了...
我常常覺得自己只是...一顆熱誠 + 一顆傻勁..地唱..
不過我覺得合唱是令人愉快的.^_^!!
我好想找一些同好.....
重要的是我十分喜歡唱舊歌.....
可能同年齡有關....@~@!!
東加豆
發表時間: 2007-03-25 23:10
開始0係青韻的常客喇。
Thank you Michael Tse.

I hope join your party ^^
expecting....^^
東加豆
發表時間: 2007-03-25 23:26
開始0係青韻的常客喇。
你好 Adam,

好多謝你評語.
因為留心, 才有評語......

其實 明星 這首歌我係唱緊卡拉 Ok 錄....所以 background music 是 ktv...是原裝的 ktv....

我的歌大都是唱緊 karaoke 時錄的, 其實好多歌, 現在聽翻都知都好多問題.

不過好多時因為工作/家庭太多繁雜工作忙碌的關係, 所以自己沒有執歌的習慣.

好多時能夠完成左四五個 take, 其實已經唱了個多小時, 因為好多時唱唱下錯, 就重覆...再重覆..又重覆....
所以有時好投入...問題有可以接受到時, 我就算了....因為好累...而且 Keep 唔都個情緒繼續唱同一首歌.
好多時..在家唱足六七小時...人也累得很..
不過我覺得這個運動相當好....好享受...
因為唱歌實在太好了. 好令人開心.

不過你的評語我會再記上.

半斤八兩,我再 update 這 link, 多謝你聽的.
這首歌, 我覺得 收番少少會好 d, 不過唱完才知...^^

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=DD06288F7E55E0E0

多謝你
多事人
發表時間: 2007-03-25 23:32
青韻是我家!
註冊日: 2004-01-02
引文:

東加豆 寫道:
多謝你 stranger,

係你們的五月第一個星期六, 我希望我會到的.
唱得好就不是了...
我常常覺得自己只是...一顆熱誠 + 一顆傻勁..地唱..
不過我覺得合唱是令人愉快的.^_^!!
我好想找一些同好.....
重要的是我十分喜歡唱舊歌.....
可能同年齡有關....@~@!!

這裡大部份朋友都係唱舊歌的,亦以我所知...如妳喜歡講聲,隨時可以出去唱的...
這個和年齡冇什麼大關係,之前唔知妳有冇去Webradio,當時有個十四歲的女孩亦只喜歡舊歌的...
adamchow
發表時間: 2007-03-25 23:59
青韻是我家!
註冊日: 2005-04-05
發表數: 302
東加豆,
哦...原來DMusic係K歌嚟...
隻"半斤八両"唱得好有街頭Feel,夠豪!
有D位可能重入得準過青韻嘅"大力哥",同星光嘅"東尼哥"添...

----------------

capofc
發表時間: 2007-03-26 00:28
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-02-26
發表數: 1081
引文:

sonar 寫道:
very good!! 唱得很不錯阿... 錄都錄得唔差阿!!!! 期待妳下次黎到青韻house party唱下歌. 真正以歌會友阿!

p.s. 80年代... 正!!!! 聽妳唱歌.. 令我想起一位無名歌手.. "如夢" 我很喜歡她的聲音.

Dear Sonar,

Who is "如夢" ? Please tell us more about her.

Cheers,
Frankie(Capo)
東加豆
發表時間: 2007-03-26 10:43
開始0係青韻的常客喇。
多謝你, 多事人^^

webradio, 以前我都去過, 不過就唔係好耐....
希望有機會同你們唱歌時, 唔好失禮人...^^
東加豆
發表時間: 2007-03-26 10:47
開始0係青韻的常客喇。
Adam,

嘻..嘻...你收貨就好了..^^

另外, 東加豆 的名字是一種香料的由來, 因為我對 香水 很鍾情, 而 東加豆 這香料 可以混來泡製 香水.
我的動態 Passion 就是唱歌, 而靜態的, 就是香水了.
whitehorse
發表時間: 2007-03-26 14:18
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-13
發表數: 2030
如夢是TIS唱片公司的一位女歌手,專門翻唱昔日粵語流行金曲,她先後出版數張發燒女聲唱片,詳情請瀏覽以下網頁:

http://www.highendrecords.com.tw/data/seldata.asp?seldata=%B2%A3%AB%7E%A6W%BA%D9&seltext=%A6p%B9%DA&Submit=%ACd%B8%DF

引文:

capofc 寫道:
引文:

sonar 寫道:
very good!! 唱得很不錯阿... 錄都錄得唔差阿!!!! 期待妳下次黎到青韻house party唱下歌. 真正以歌會友阿!

p.s. 80年代... 正!!!! 聽妳唱歌.. 令我想起一位無名歌手.. "如夢" 我很喜歡她的聲音.

Dear Sonar,

Who is "如夢" ? Please tell us more about her.

Cheers,
Frankie(Capo)

----------------
回望過去,珍惜現在,展望將來!
青韻老餅舊組員
白馬
網頁:YouTube Link

« 1 2 3 (4) 5 »
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權