logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共29
(5人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 29

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   結他講場
     集體訂購Farida吉他, 有興趣網友請留聯絡
無發表權

| 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
sampson
發表時間: 2007-04-09 23:10
青韻是我家!
註冊日: 2004-01-04
Re: 集體訂購Farida吉他, 有興趣網友請留聯絡
Patrick,
What's your comment on the M-2NS?
I may want it.

Sampson
Kenneth
發表時間: 2007-04-09 23:11
版主
註冊日: 2003-12-10
發表數: 490
wowow~

如果真係訂購.. 我都有d 興趣 bor..~

Tung/Pat, D67 同 D62 的difference 係?
D67 係咪有埋 pickup?

Tung 可以 message 我大概的 price 嗎?

THX

又破財啦.. ~__`

----------------
somewhere over the rainbow

阿東
發表時間: 2007-04-10 00:36
網站管理員
註冊日: 2003-12-16
發表數: 491
引文:

Christine 寫道:
請問各位高手:
若然我(學藝不精的永遠處於初階水平的學神)...................
應該購買那一款型號才合適?

汀汀姐 :

買琴同琴藝精不精跟本冇關係, 同口袋有冇錢就好有關係.

初階最好找按弦容易, 音量充足就可以, 價錢相宜重好.
Farida D-10N, 應該可以同時滿足這三個願望.
若果集體訂購成功的話, 應該會係一個非常開心的價錢.

吾人粵語 天籟九聲

patrick
發表時間: 2007-04-10 01:22
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-28
發表數: 710
I had never try this one before, according to the quality of the D10N I tried before, this one worth trying.
patrick
發表時間: 2007-04-10 01:29
青韻是我家!
Kenneth, d67 同d62 既分別最主要係d67係用原條木造成支柄, 同埋成支結他有晒鮑魚殼裝飾, 兩支都係全單板, 可能支d67 會用高級d既木啦, 至於pickup就要有AN字尾先係有埋PICKUP(e.g.D62AN 同 D67AN), 價錢抵就梗係買最高級啦.
Christine
發表時間: 2007-04-10 09:04
青韻是我家!
發表數: 760
引文:

patrick 寫道:
I had never try this one before, according to the quality of the D10N I tried before, this one worth trying.

(我從未有嘗試這一個前面, 根據我嘗試前面D10N, 這一個的質量值得嘗試)<~~~~幸有翻譯通, 令我看的通.......^c^!
--------------------------------------------------------
Dear東,
若然集體訂購計劃成功, 煩請預我一把D10N~~謝謝~p(^_^)q

\(^o^)~音符樂韻樂音q(^o^)p樂聚同好同樂~(^o^)/
"合皮佐型, 合皮威亭"~歡迎
http://w1.oekakies.com/p/minami03/p.cgi
http://hk.myblog.yahoo.com/pownn2006

e.e.
發表時間: 2007-04-10 11:58
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-26
發表數: 656
引文:

阿東 寫道:
引文:

Christine 寫道:
請問各位高手:
若然我(學藝不精的永遠處於初階水平的學神)...................
應該購買那一款型號才合適?

汀汀姐 :

買琴同琴藝精不精跟本冇關係, 同口袋有冇錢就好有關係.

初階最好找按弦容易, 音量充足就可以, 價錢相宜重好.
Farida D-10N, 應該可以同時滿足這三個願望.
若果集體訂購成功的話, 應該會係一個非常開心的價錢.

--------------------------------------------------------------------------

嘻嘻 ~~ 我 .. 我 .... 我 ......

My blog.
http://www.hkflash.com/diary/diary.asp?id=floret

patrick
發表時間: 2007-04-10 12:09
青韻是我家!
e.e.妳..妳...妳....妳要....??
Kenneth
發表時間: 2007-04-10 14:14
版主
發表數: 490
引文:

patrick 寫道:
Kenneth, d67 同d62 既分別最主要係d67係用原條木造成支柄, 同埋成支結他有晒鮑魚殼裝飾, 兩支都係全單板, 可能支d67 會用高級d既木啦, 至於pickup就要有AN字尾先係有埋PICKUP(e.g.D62AN 同 D67AN), 價錢抵就梗係買最高級啦.

icic..
I checked the price from web.. D67AN seems a bit too expensive for me...
if really buy, I guess I will have interest on the D62/62AN..

of coz.. it depends on the final bargained price...

Anyway, I having interest on both D62/D67. Please keep me updated.

By the way, the outlook of the D67.. wowo stunning...

somewhere over the rainbow

阿添
發表時間: 2007-04-10 19:12
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4325
Tung,

Thank you for your review! I'm also interested D62AN and D67AN. Keep me posted on your bargined price. haha.... : ) Thanks.

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

« 1 (2) 3 4 5 ... 8 »
| 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權