logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共31
(2人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 31

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   結他講場
     D10N 結他的試音片段
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
patrick
發表時間: 2007-05-07 18:26
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-28
發表數: 710
D10N 結他的試音片段
今日錄咗支FARIDA D10N 既試音, 短短地, 大家參考吓啦.
Christine
發表時間: 2007-05-07 20:49
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-10
發表數: 760
Re: D10N 結他的試音片段
Dear Patrick,
多謝分享~~除了你短短一節演奏很精彩外......在你背後的吉他陣也很吸引哩~@_@!

10N~~我的"占"吉他型哦!! 希望能夠快點擁有它啊!!
我等著"它"回來~我等著"它"回合來~耐心等待中...................^c^!

----------------
\(^o^)~音符樂韻樂音q(^o^)p樂聚同好同樂~(^o^)/
"合皮佐型, 合皮威亭"~歡迎
http://w1.oekakies.com/p/minami03/p.cgi
http://hk.myblog.yahoo.com/pownn2006

colacat
發表時間: 2007-05-07 21:48
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-02-10
發表數: 270
D10N 真係好靚聲呀, 不過可惜佢條腰太粗, 我試過好多次都彈唔到呢種腰粗型既結他, 我"long"唔實又夾唔實, 又會比大脾頂高左.

話時話 Patrick 叔叔你覺得支 A-62C 如何???

Sim
發表時間: 2007-05-07 22:34
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-04-28
巧巧聽喔
後面首I'll have to say I love you in a song好特別。
第一首叫咩名 ?

patrick
發表時間: 2007-05-07 22:35
青韻是我家!
D SIZE 結他女仕都用到架, A-62C個樣好靚喎, 面板同底板都係用單板, 應該都會好聲既, SIZE啱晒妳啦, 我試呢支支D10N 只係面板係單板, 其他位置只係夾板咋, .
patrick
發表時間: 2007-05-07 22:41
青韻是我家!
第一首係 THE WATER IS WIDE.
dannychow
發表時間: 2007-05-07 23:13
青韻是我家!
註冊日: 2006-01-01
Ed Gerhard版 The Water Is Wide~ 正野!

Patrick:
支野係咪o係你屋企?搵日上o黎試呀~
patrick
發表時間: 2007-05-07 23:17
青韻是我家!
問朋友借番黎架咋, 昨日還咗俾佢咯. 我特登用番木釘同牛角SADDLE黎錄, 用象牙仲正呀.
patrick
發表時間: 2007-05-07 23:21
青韻是我家!
哈哈, CHRISTINE, 後面全部都係martin 黎架, 揾日用martin錄埋黎比較吓. 引文:

Christine 寫道:
多謝分享~~除了你短短一節演奏很精彩外......在你背後的吉他陣也很吸引哩~@_@!

我等著"它"回來~我等著"它"回合來~耐心等待中...................^c^!
whitehorse
發表時間: 2007-05-08 21:27
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-13
發表數: 2030
Patrick,唔好M日喇,不如即刻每款Martin都錄番段片,等我]聽麠偭n!

引文:

patrick 寫道:
哈哈, CHRISTINE, 後面全部都係martin 黎架, M日用martin錄埋黎比較. 引文:

Christine 寫道:

回望過去,珍惜現在,展望將來!
青韻老餅舊組員
白馬
網頁:YouTube Link

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權