logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共22
(5人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 22

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   音樂自由講
     陳潔麗香港演唱會
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
whitehorse
發表時間: 2008-09-13 19:38
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-13
發表數: 2030
Re: 陳潔麗香港演唱會

仲以為無人有興趣添!原來Sampson都聽陳潔麗!其實隻演唱會DVD在7月11日推出,我仲第一日買驉A已經先後睇過幾次,無論聲畫都同樣滿意,愛不釋手,最鐘意係佢同兩位女和音唱鵅u野孩子」,佢]把聲好夾好和,超正!

Lily曾經8月份褸L香港宣傳隻DVD,除鰼筐雜誌訪問之外,仲有去電台同有線唱歌添!

香港電台<2000靚歌再重聚>節目的訪問
http://www.rthk.org.hk/rthk/radio2/reunion/20080810.html

有線電視 【線動真音樂】訪問

----------------
回望過去,珍惜現在,展望將來!
青韻老餅舊組員
白馬
網頁:YouTube Link

whitehorse
發表時間: 2009-12-19 12:06
青韻典堂級民歌好友
最近終於在Youtube搵到陳潔麗在演唱會的野孩子片段,三重唱部份好正!係我成晚最驚喜鴾@首歌。

野孩子 - 陳潔麗香港演唱會

青韻老餅舊組員
白馬

sampson
發表時間: 2009-12-20 01:56
青韻是我家!
註冊日: 2004-01-04
引文:

whitehorse 寫道:
最近終於在Youtube搵到陳潔麗在演唱會的野孩子片段,三重唱部份好正!係我成晚最驚喜鴾@首歌。

野孩子 - 陳潔麗香港演唱會

潮流興大量吸氣聲

Sampson

Lydia
發表時間: 2010-03-28 16:23
網站管理員
註冊日: 2003-12-10
發表數: 820
誠意推薦陳潔麗在中山大會堂的濃情演唱會DVD

1. 愛的見証2. 小村莊/ 綠色的旋律3. 儂情4. 愛的箴言/假如我是真的/
5. 我真的受傷了/ 眼淚/ 後來/ 愛我別走/ 愛很簡單
6. 你知道我在等你嗎7. 夜上海8. 夢/ 玫瑰, 玫瑰, 我愛你/ 我的心裡沒有他
9. 天涯歌女10. 我和春天有個約會11. 沿途愛12. 我只在乎你
13. 諾言14. 少女的祈禱/ 再見我的初戀/ 追/ 明天我要嫁给你/ 囍帖街
15. 愛的歌16. 但願人長久17. 越唱越强/ 一個人的精彩/ 大日子
18. 一米八二五19. Singing for you + Chaser

^Lydia^

whitehorse
發表時間: 2010-03-29 13:56
青韻典堂級民歌好友
平心而論,無論制作和選曲,個人比較喜歡她的香港演唱會多些,好彩今次的現場錄音保持水準,不過畫面就……吓!

囍帖街 - 陳潔麗儂情演唱會

青韻老餅舊組員
白馬

Lydia
發表時間: 2010-03-30 17:32
網站管理員
註冊日: 2003-12-10
發表數: 820
哈哈....可能我中咗佢既毒,所以聽到佢把聲就咩都係好了

^Lydia^

whitehorse
發表時間: 2010-03-31 14:10
青韻典堂級民歌好友
我都係Lily粉絲,都希望佢有進步同好發展,其實個演唱會問題係制作事,唔關佢本人事。不過對於佢張新唱片「儂情」,就不太欣賞,鮑比達刻意加咗jazz味落啲歌,搞到不倫不類,完全唔啱Lily歌路,好唔啱feel!都係鐘意佢以前啲唱片多啲。

青韻老餅舊組員
白馬

« 1 (2)
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權