logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共9
(1人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 9

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   中港台民歌
     靚聲街頭歌手 - 吻别
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
john7788
發表時間: 2011-10-16 11:27
已經開始識到一些青韻民歌好友。
註冊日: 2011-01-18
Re: 靚聲街頭歌手 - 吻别
KYC said:"如果找他出錢投資這位街頭歌手,他可以說這種說話,但會員在網上找到的音樂視像只是想給大家分亨, 多謝都冇句也冇人怪你,所以就Louis的評語我覺得" 完全唔掂, 太多喉嚨雜聲, 聽就知佢未正式學過對別人的包容和說話的禮貌, 咁嘅質素, 街市大把.我十分祈待在青韻每月的House Party的綠像聽到Louis的歌聲".

KYC,
感謝你仗義執言, Louis 說話非常寸口, 得罪人多, 稱呼人少.
我看到他在"115"的表演, 超攪笑, 佢話自己發台瘟, 但我認為係....地硬多d !!!
佢唱 LOVE ME TENDER, 歌喉, 台風, 真係一絕, 我敢講Elvis Presley在天之靈都要寫個服字俾佢!!!

Louis,
From 03-Fed-2007 till now, how many hours of singing lesson you have taken in these 4 something years? How much money you spend total? How many hours do you practise singing in a day?
I guess your singing teacher did not teach you the technique to avoid 發台瘟!!
Louis
發表時間: 2011-10-16 13:59
青韻是我家!
註冊日: 2006-04-29
發表數: 583
引文:

john7788 寫道:
KYC said:"如果找他出錢投資這位街頭歌手,他可以說這種說話,但會員在網上找到的音樂視像只是想給大家分亨, 多謝都冇句也冇人怪你,所以就Louis的評語我覺得" 完全唔掂, 太多喉嚨雜聲, 聽就知佢未正式學過對別人的包容和說話的禮貌, 咁嘅質素, 街市大把.我十分祈待在青韻每月的House Party的綠像聽到Louis的歌聲".

KYC,
感謝你仗義執言, Louis 說話非常寸口, 得罪人多, 稱呼人少.
我看到他在"115"的表演, 超攪笑, 佢話自己發台瘟, 但我認為係....地硬多d !!!
佢唱 LOVE ME TENDER, 歌喉, 台風, 真係一絕, 我敢講Elvis Presley在天之靈都要寫個服字俾佢!!!

Louis,
From 03-Fed-2007 till now, how many hours of singing lesson you have taken in these 4 something years? How much money you spend total? How many hours do you practise singing in a day?
I guess your singing teacher did not teach you the technique to avoid 發台瘟!!

台瘟一次就夠, 有種嘅 12 月 house party 見, 你既然對 Love Me Tender 咁有見地, 到時就用返呢首比試, 唔好淨係識喺討論區齋噏, 如果你當晚貴人事忙上唔到青韻嘅話, 亦可以自拍閣下嘅演唱放上 youtube 俾我地學習一下!!!

----------------

john7788
發表時間: 2011-10-17 00:05
Louis,

You didn't answer my questions yet:

Louis
發表時間: 2011-10-17 01:01
青韻是我家!
註冊日: 2006-04-29
發表數: 583
引文:

john7788 寫道:
Louis,

You didn't answer my questions yet:

NONE OF YOUR BUSINESS!!!

----------------

shanshan457
發表時間: 2011-10-17 10:35
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2005-07-26

Louis 的唱功我未有能力去評論. 不過比對起 2007 年的演出,我覺得他的確是進步了. 而且進步亦頗大.

在基本上是自娛居多的環境(並非賺錢), 有時間, 有心情, 更有行動去改善. 我覺得是極可貴及有意思. 比我優勝多了.

至於口舌之戰.......亦蠻有風味........我覺得續戰無妨!

不過, 頂两句, 駁两句,就無傷大稚. 太挖苦的攻擊, 可以嘅話就輕手些少啦!

橫掂你笑人, 人笑你.......!.....衹不過係响你背後笑, 你唔知嘅啫..!

童叟無欺. 古今中外. 人人有份. 決無幸免! ..!

rayhk
發表時間: 2011-10-18 10:11
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2009-06-07
唉,一班傻佬都唔知為乜嗌到面紅耳熱!音樂唔好比較啦!特別是青韻,我在青韻年資最短,彈唱最爛的一個,但好欣賞一玨出錢出力為大家提供一個實習表演場地,大家sharing music,唱得好使乜响度唱。好嘅就聽,唔好嘅,click走佢囉。人地唱果個又唔係參賽,點解要比你地評頭品足喎!大家唔好响度認屎認屁吖。不如下次唔好唱歌,擺個擂台打鑊甘嘅算咯,至多我做公証人。OK? 夠喇,STOP from here,邊個再講就係”小人”
john7788
發表時間: 2011-10-19 08:42
在"靚聲合唱團 - 菊花台" post內, Louis said:"開得 topic 貼得歌就預咗有人批評, 冇批評冇比較就唔會有進步, 是就說是, 非就說非, 赤裸裸批評唔代表唔尊重, 唔願受批評, 只愛受抬舉嘅人, 有料極有限!!!”
佢咁有料, 咁尊重我, 我當然要好好地尊重佢啦, 我想佢進步啫.
rayhk
發表時間: 2011-10-19 11:34
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2009-06-07
"小人”did I say Stop?
john7788
發表時間: 2011-10-20 09:42
rayhk,
Louis寸人嘅時候, 你在那裡? 點解你當時唔叫佢停? 宜家我寸番佢, 你就叫我停,公平嗎? 你偏幫佢?
Before you said anything, please read all the postings in "菊花台" & "吻别", then you will understand why I am so angry.
I strongly recommend you to stay away from this mess.
I will stop if Louis apologize to me.
byheart
發表時間: 2011-10-20 13:06
註冊日: 2009-10-22
MUSIC, JUST FOR FUN ONLY!
« 1 2 (3) 4 5 »
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權