logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共18
(2人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 18

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   中港台民歌
     靚聲街頭歌手 - 吻别
無發表權

樹狀顯示 | 舊的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
john7788
發表時間: 2011-10-17 00:05
已經開始識到一些青韻民歌好友。
註冊日: 2011-01-18
Re: 靚聲街頭歌手 - 吻别
Louis,

You didn't answer my questions yet:

From 03-Fed-2007 till now, how many hours of singing lesson you have taken in these 4 something years? How much money you spend total? How many hours do you practise singing in a day?

Louis
發表時間: 2011-10-16 13:59
青韻是我家!
註冊日: 2006-04-29
發表數: 583
引文:

john7788 寫道:
KYC said:"如果找他出錢投資這位街頭歌手,他可以說這種說話,但會員在網上找到的音樂視像只是想給大家分亨, 多謝都冇句也冇人怪你,所以就Louis的評語我覺得" 完全唔掂, 太多喉嚨雜聲, 聽就知佢未正式學過對別人的包容和說話的禮貌, 咁嘅質素, 街市大把.我十分祈待在青韻每月的House Party的綠像聽到Louis的歌聲".

KYC,
感謝你仗義執言, Louis 說話非常寸口, 得罪人多, 稱呼人少.
我看到他在"115"的表演, 超攪笑, 佢話自己發台瘟, 但我認為係....地硬多d !!!
佢唱 LOVE ME TENDER, 歌喉, 台風, 真係一絕, 我敢講Elvis Presley在天之靈都要寫個服字俾佢!!!

Louis,
From 03-Fed-2007 till now, how many hours of singing lesson you have taken in these 4 something years? How much money you spend total? How many hours do you practise singing in a day?
I guess your singing teacher did not teach you the technique to avoid 發台瘟!!

台瘟一次就夠, 有種嘅 12 月 house party 見, 你既然對 Love Me Tender 咁有見地, 到時就用返呢首比試, 唔好淨係識喺討論區齋噏, 如果你當晚貴人事忙上唔到青韻嘅話, 亦可以自拍閣下嘅演唱放上 youtube 俾我地學習一下!!!

----------------

john7788
發表時間: 2011-10-16 11:27
KYC said:"如果找他出錢投資這位街頭歌手,他可以說這種說話,但會員在網上找到的音樂視像只是想給大家分亨, 多謝都冇句也冇人怪你,所以就Louis的評語我覺得" 完全唔掂, 太多喉嚨雜聲, 聽就知佢未正式學過對別人的包容和說話的禮貌, 咁嘅質素, 街市大把.我十分祈待在青韻每月的House Party的綠像聽到Louis的歌聲".

KYC,
感謝你仗義執言, Louis 說話非常寸口, 得罪人多, 稱呼人少.
我看到他在"115"的表演, 超攪笑, 佢話自己發台瘟, 但我認為係....地硬多d !!!
佢唱 LOVE ME TENDER, 歌喉, 台風, 真係一絕, 我敢講Elvis Presley在天之靈都要寫個服字俾佢!!!

Louis,
I guess your singing teacher did not teach you the technique to avoid 發台瘟!!
Louis
發表時間: 2011-09-17 12:55
青韻是我家!
再補充多少少, 呢個版本除咗唱功、感情完全唔掂之外, 編曲更加係不倫不類, 明明係一首傷感情歌, 唔知為乜要加 Beatles 嘅摇滾元素落去, 如果首歌叫《吻別 - 甩難咯!!!》, 咁就 OK !!!

Louis
發表時間: 2011-09-14 23:26
青韻是我家!
引文:

jamay_ho 寫道:
我也十分祈望能在青韻的House Party的錄像中欣賞Louis的正統音樂技巧的歌聲! 好心急呀^O^ 引文:

KYC 寫道:
Louis said: "完全唔掂, 太多喉嚨聲, 一聽就知佢未正式學過唱歌, 咁嘅質素, Neway 大把!!!" 如果找他出錢投資這位街頭歌手,他可以說這種說話,但會員在網上找到的音樂視像只是想給大家分亨, 多謝都冇句也冇人怪你,所以就Louis的評語我覺得" 完全唔掂, 太多喉嚨雜聲, 一聽就知佢未正式學過對別人的包容和說話的禮貌, 咁嘅質素, 街市 大把.
我十分祈待在青韻每月的House Party的綠像聽到Louis的歌聲

10 月頭咁啱有事, 11 月 House Party 不見不散, 有交流至有進步, 到時希望兩位都要大展歌藝, 多多賜教!!!

jamay_ho
發表時間: 2011-09-14 03:51
註冊日: 2011-03-20
我也十分祈望能在青韻的House Party的錄像中欣賞Louis的正統音樂技巧的歌聲! 好心急呀^O^ 引文:

KYC 寫道:
Louis said: "完全唔掂, 太多喉嚨聲, 一聽就知佢未正式學過唱歌, 咁嘅質素, Neway 大把!!!" 如果找他出錢投資這位街頭歌手,他可以說這種說話,但會員在網上找到的音樂視像只是想給大家分亨, 多謝都冇句也冇人怪你,所以就Louis的評語我覺得" 完全唔掂, 太多喉嚨雜聲, 一聽就知佢未正式學過對別人的包容和說話的禮貌, 咁嘅質素, 街市 大把.
我十分祈待在青韻每月的House Party的綠像聽到Louis的歌聲
KYC
發表時間: 2011-09-14 02:12
初到青韻,請多多指教!
註冊日: 2008-07-31
epao
發表時間: 2011-09-12 17:21
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2009-07-16
發表數: 298
多謝 John 哥稱讚, 好開心!
john7788
發表時間: 2011-09-12 11:31
引文:

epao 寫道:
John哥, 首歌確實過癮, 先多謝你成曰幫手搵咁多正歌, 不過呢首歌d京劇唱腔我未必識喎, 等我諗下計先啦. 其實我已經執咗田津嘅 "趁早" 同大冲嘅 "堅強的理由", 預備下次House Party唱啦, 博無乜人聽過容易過骨呀哈哈!

I saw you performance in "114", 唱得好!
epao
發表時間: 2011-08-30 08:46
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2009-07-16
發表數: 298
東哥, 咁夜都未瞓? 對於首歌嘅意見, 多謝指教
順便預祝東嫂生日快樂, 你地旅行開心!
« 1 2 (3) 4 5 »
樹狀顯示 | 舊的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權