logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共26
(2人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 26

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   中港台民歌
     怎樣推動香港下一代的民歌運動?
無發表權

| 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
mel
發表時間: 2004-12-30 07:38
青韻是我家!
註冊日: 2004-06-08
Re: 怎樣推動香港下一代的民歌運動?
Dear all

As we been putting all our mental energy to discuss how to promote folk song/good music to our youth; why not ‘try a littler kindness’ to use some of your physical energy to give us a promptly hand. Here, welcome you all to『05祝福您民歌晚會』!

Thanks, and happy new year!

mel

我係小童群益會美孚中心社工阿paul, 我們又有民歌show安排係30-12-2004(四)晚上7:30舉行,比機會我地一班朋友仔係大家面前露二『首』,個show 個名叫『05祝福您民歌晚會』,希望你們能抽空出席,雖然翌日要返工, 但民歌又點可以唔預你地青韻,希望到時見到你們精湛的演出,

查詢電話27416294

----------------
Welcome to PinkArt for Music and Arts: -
http://www.pinkart.com.hk

RodFoo
發表時間: 2004-12-30 09:37
青韻是我家!
註冊日: 2004-01-01
發表數: 682
Well done! MEL SIR,

This is exactly what I meant by my earlier message. We need to WORK to keep the music we like regardless of how we or anybody else call it.

Too bad I am not in HK today.

Rod
Alice
發表時間: 2004-12-30 11:07
已經開始識到一些青韻民歌好友。
註冊日: 2004-01-07
沒想到這個話題由去年到今天,仍然帶來這許多的回應。我是一個失敗的民歌推動者。是的,我沒有能力,卻熱愛民歌。我雖然失敗,但卻實實在在曾經將我的熱誠付諸行動。憑我微弱的影響力,我確實曾令少數學生認識民歌及開始欣賞民歌。作為一個英文老師,於課堂播放歌曲及講述歌詞的故事,我的能力只限於此,亦只能引起小部份學生的興趣。我不懂結他,亦欠缺一把動人的嗓子,這小部份的學生卻需要這兩項元素去維持和發握他們的興趣。Billy願意於閒時為我的小組彈結他,而我欠缺的就只有一位能帶領學生唱歌的聲音。我知道甚少朋友於平日休息,但卻存著一點希望,希望在這兒找到一隻援手,或其他意見讓我可維持這個小組。早陣子曾把我的經驗和難處和大家分享。事隔幾天,對於這話題的回應實在令我感到驚訝。我滿懷希望的在這許多的留言之中找尋,可惜對於我的求救訊號和經驗分享,在字裡行間卻沒法找到一絲回應。在絕望之中,的確有點被遺棄的感覺。
RodFoo
發表時間: 2004-12-30 11:31
青韻是我家!
Any body help for Alice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
?????????????????????????????????????????????
mel
發表時間: 2004-12-30 12:00
青韻是我家!
註冊日: 2004-06-08
Dear Alice

如若能力所在,我一定願意為你做一點點事,有時間請電郵 pinkart@hkstar.com 給我!

mel

ps,

Dear Rodfoo, sorry to know that you can't come to our event tonight, but thanks for your deeply concern!

So, Folks, good health, be joy and may everyone have a Felicity new year!

Welcome to PinkArt for Music and Arts: -
http://www.pinkart.com.hk

e.e.
發表時間: 2004-12-30 12:02
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-26
發表數: 656
Dear Alice,您沒有被遺棄.....

嘻 ~~ 如果唔嫌我唱歌難聽,英文發音不準確,我樂意參與帶唱部份。

彈彈唱唱是快樂的事情,我喜歡一切快樂的事情。

My blog.
http://www.hkflash.com/diary/diary.asp?id=floret

RodFoo
發表時間: 2004-12-30 12:07
青韻是我家!
Flora,

You do have a wonderful voice. Yes! Please liase with Alice to do SOMETHING otherwise it will only be talk, talk, talk................................

Hearty thanks !!
Lydia
發表時間: 2004-12-30 12:54
網站管理員
註冊日: 2003-12-10
發表數: 820
Dear All,

以下是小妹的一些愚見,如有任何錯誤,請勿見笑.

好耐之前,PPM教識我一隻歌,昨晚再聽番佢唱呢隻歌,又真係幾o岩呢個主題的.

Music speaks louder than words
It's the only thing that the whole world listens to.
Music speaks louder than words,
When you sing, people understand.

任何歌曲(無論民歌好,各人喜好的歌曲也好)都必須由歌者唱出來才能流傳下去的,所以行動是最實際的. 就正如Dear Alice,她雖然係一個英文老師,仍努力不懈地用盡所有方法去推動民歌;作為民歌喜好者的我們,為何不給予支援呢? 就請各位朋友們身體力行,將民歌/其他種類好聽的歌曲帶入你的家庭,朋友,學校甚至社區,使我們的歌曲流傳下去吧.

^Lydia^

capofc
發表時間: 2004-12-30 14:05
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-02-26
發表數: 1081
Dear Mel Sir,

I will come, may be with my little daughter too! See you tonight!

Best Regards,
Frankie (Capo)
capofc
發表時間: 2004-12-30 14:15
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-02-26
發表數: 1081
Dear Alice,

Share with your message!! Please contact me via my e-mail at capofc@hkstar.com if I can offer any help to maintain your folk session at school.

Best Regards,
Frankie (Capo)
« 1 ... 4 5 6 (7) 8 9 10 ... 17 »
| 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權