logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共30
(4人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 30

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   民歌會談室
     想找人一起報讀民歌班
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
東加豆
發表時間: 2008-08-19 21:04
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2007-03-22
想找人一起報讀民歌班
唔...
今天看見一個 '民歌唱家班' 課程, 很有興趣.
可是一個人也未有報讀, 未能開班.
我好想找一些人同行, 達至該班可以成事, 七個人就可以了.

希望這裡有人有興趣吧...
阿添
發表時間: 2008-08-19 23:18
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4325
Re: 想找人一起報讀民歌班
東加豆:

'民歌唱家班' 課程? 你有興趣嗎? 不如我0地自己攪個班玩下喇, 費用全免......

香港的民歌友, 仍活躍的一群就在這裡喇, 不過近日加多了一班"酒友".... 哈.....

----------------
"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

東加豆
發表時間: 2008-08-20 07:34
開始0係青韻的常客喇。
tim,

我有興趣喔...
你地真係可以自己攪一班嗎?
可唔可以揀閒日?
例如 星期一至五 是但一天...七時半至十時...(舉例...)
咁..地方又可以係邊到好呢?
邊到可以免費比我地用呢...(嗯..好多問題添...)

因為下個月逢星期六要番學了.
如果每個星期抽一日來聚密唔密以呢?
例如逢星期三 咁...

thx!
東加豆
發表時間: 2008-08-20 12:17
開始0係青韻的常客喇。
oh...我剛剛才看見這個 post....
完來近在眼前也不知道...(行路上班就可以了..)
以為你們只是一個月一次聚會...

每週唱聚 - Weekly Gathering
筲箕灣青年空間 - 青韻民歌組每週唱聚
對象: 喜歡唱民歌或者彈結他的朋友仔,年齡不限。
地址: 筲 箕 灣 寶 文 街 一 號 峻 峰 花 園 一 樓
電話: 2885 9353
傳真: 2884 3353
電郵地址: sw@hkfyg.org.hk
聯絡人 : Florence Leung 梁木蘭姑娘 (本組導師)
開組時間 : 逢星期四晚上八時至十時
組費及入組手續:新組員可先向導師索取及填妥入組申請表,並預繳一季組費HK$50入組,之後經大會通過正式入組後,要交組費至年底(按比例收取年費HK$200)。
歡迎真心喜歡民歌的朋友,聯絡導師申請加入。

東加豆
發表時間: 2008-08-23 21:42
開始0係青韻的常客喇。
原來攪錯了....
這個班停了..
你們可否再開一個民歌 weekly 唱聚!?
tamchee2000
發表時間: 2009-07-08 21:41
初到青韻,請多多指教!
註冊日: 2009-07-04
我都好想学....學緊自彈自唱中.......都想一個禮拜聚一次,学多d野
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權