logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共13
(2人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 13

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   結他講場
     Martin 結他
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
PPM
發表時間: 2004-01-02 16:01
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-10
Martin 結他
今日放假, 幫個仔扲部MP3機去整, 順便上去金馬倫里通利行下, 見到有三支特別型號既Martin如下

http://www.martinguitar.com/guitars/choosing/size.php?z=a - 0045S, 1902款 標價$180,000.00 limited edition,
但我覺得個saddle白色, 影響成枝結他既外觀. 唔知香港有冇人會買 ^_^

http://www.martinguitar.com/guitars/choosing/guitars.php?p=z&g=c&m=000-JBP%20(Jimmy%20Buffett-Pollywog) 標價兩皮幾

http://www.martinguitar.com/guitars/choosing/guitars.php?p=z&g=b&m=00-16DBM 呢支冇掛價錢牌....

唔見阿豪哥坐鎮, 唔係走入去試彈下支$180,000.00既結他

PPM

----------------

阿添
發表時間: 2004-01-03 00:12
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
Re: Martin 結他
PPM,又換畫喎,下次不如整張彩色的PP&M大頭相喇。

HK$180,000一支Martin,都係唔好掂喇,揩花賠唔起啊。

HK$18,000就好以一試。

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

RodFoo
發表時間: 2004-01-03 00:24
青韻是我家!
註冊日: 2004-01-01
發表數: 682
你走後我就引到,可惜大家見不到
阿添
發表時間: 2004-01-03 00:27
網站管理員
引文:

RodFoo 寫道:
你走後我就引到,可惜大家見不到

Rod哥有無試到呀? 支HK$180,000的Martin正唔正呢?

RodFoo
發表時間: 2004-01-03 08:31
青韻是我家!
有呵。都係Fingering好。Strumming就Separation太清,Overtone唔夠。

其實來貨的時候已经試過。當時更加硬。昨天試open咗好多。

今晚係唔係去YMCA捧塲呢?
Michael叔叔
發表時間: 2004-01-03 09:54
版主
註冊日: 2003-12-20
Dear Rod,

如果你在香港,今晚就必要到YMCA捧場吧!

你也應找Tim給你表演的安排.....

I'm Sorry我今晚不會到....

大家加油吧!

阿添
發表時間: 2004-01-04 15:10
網站管理員
引文:

Michael叔叔 寫道:
Dear Rod,

如果你在香港,今晚就必要到YMCA捧場吧!

你也應找Tim給你表演的安排.....

I'm Sorry我今晚不會到....

大家加油吧!

Michael叔叔:

Rod哥今次重帶埋他的朋友Stanley來,Stanley家中的結他收藏量可以比美Mercury的大肥呢,不過今次他們都無現場露兩手,下次有得聽他們表演就好喇。

今次仲見度戴志偉支Martin D42,外型很亮麗呢,PPM話要兩萬多圓一支,哎,買唔起住。

PhantomGTR
發表時間: 2004-01-24 12:21
版主
註冊日: 2003-12-09
發表數: 1325
版主添:

以前有個朋友同我講過........

山不在高,有仙則靈。
水不在深,有龍則鳴。

請不要介懷自己套架生。

互勉之!
阿添
發表時間: 2004-01-24 12:44
網站管理員
引文:

PhantomGTR 寫道:
版主添:

以前有個朋友同我講過........

山不在高,有仙則靈。
水不在深,有龍則鳴。

請不要介懷自己套架生。

互勉之!

出鷘驩部A有齯漜玨K。 我上次在TST TL使過Takamine,7K多,日本做,有盒,幾Value for money,月供HK$6百多。死喇。

RodFoo
發表時間: 2004-01-24 12:54
青韻是我家!
Please go to TST and look for 亞豪. Tell him you are my friend. See what he will say. Maybe you should hold the guitar until I go and have a look at it first to check if it is godd. I mean structurally.
(1) 2 »
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權