logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共9
(1人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 9

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   民歌及音樂活動
     葵青區第十七屆藝術節 - 民歌匯演
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
Lydia
發表時間: 2003-12-30 09:18
網站管理員
註冊日: 2003-12-10
發表數: 820
節 目 名 稱

主 辦 機 構

葵青區第十七屆藝術節委員會主辦

日 期

30/12/2003 (星期二) 19:30

地 點

葵青劇院演藝廳

票 價 費 用

正 價 憑票免費入場

----------------
^Lydia^

阿添
發表時間: 2003-12-30 12:00
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
Re: 葵青區第十七屆藝術節 - 民歌匯演
引文:

Lydia 寫道:
節 目 名 稱
主 辦 機 構
葵青區第十七屆藝術節委員會主辦
日 期
30/12/2003 (星期二) 19:30
地 點
葵青劇院演藝廳
票 價 費 用
正 價 憑票免費入場

Athough I can't go since I'll have to attend evening class, please let me know who will perform in this show.

Take some good photos for me to see see la... Thanks.

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

Lydia
發表時間: 2003-12-31 00:33
網站管理員
發表數: 820
今晚絕對係一個民歌之夜. 表演嘉賓包括民歌組合Bingo,Canary,Fillys + PPM,Capital,張麗瑾小姐,鄧惠欣先生,Ms. Irene Ryder及荃灣長者合唱團. 由於大會禁止錄攝,所以未能拍下精華相片. 不過嘉賓們的精彩演出就令我有好深刻印象. 就好似30幾個60歲以上的公公婆婆整齊排列地唱出野玫瑰,鄉間的小路等民歌, Irene Ryder好少有地唱出經典民歌Today,You got a friend,Yesterday. 再加上全場觀眾以高,中,低音伴唱和著Ronald唱Old McDonald. 如果經常都可以有類似o既民歌匯演就太好了~~~

^Lydia^

阿添
發表時間: 2003-12-31 00:55
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
多謝青韻小記者Lydia報導。

下次有類似的表演記得鰜袨ㄓU網友啊。

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

Christine
發表時間: 2003-12-31 15:41
青韻是我家!
發表數: 760
Dear Lydia,
啊!! 原來昨夜的民歌匯演有Irene Ryder, 上次睇過荃灣長者合唱團, 長者們好正哇~~今次走寶添, 希望再有下次啦~~!!
e.e.
發表時間: 2003-12-31 18:10
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-26
發表數: 656
Dear Christine
係呀,今次我第二次睇d長者表演,佢地一邊唱我同Lydia一邊幻想二、三十年後我地呢班民歌發燒友都會變左長者,到時我地唔知會唔會又攪番個合唱團呢 Lyida見到負責吹口琴那位伯伯,佢就話將來那個負責吹口琴的就是Michael伯伯啦,嘻 ~~ 即係家陣既Michael叔叔囉。
心言
發表時間: 2003-12-31 18:29
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2003-12-15
發表數: 87
我朋友都話好正

笑觀風雨天,坐看雲起時;兩者皆我意,勸君莫多疑。
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
輕風細語聽天籟 如煙若霧道心言
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
心言拾夢坊(臨時版)

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權