logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共39
(3人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 39

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   結他講場
     指彈吉他訓練大全(Complete Fingerstyle Guitar Training)
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
dannychow
發表時間: 2007-10-13 21:15
青韻是我家!
註冊日: 2006-01-01
指彈吉他訓練大全(Complete Fingerstyle Guitar Training)
現代FingerStyle,一向缺乏系統教材。
如由零開始學習,真的不知從何入手才有效。
最近台灣難得地出了一本針對FingerStyle演奏風格的教材,
由台灣有名的FS高手盧家宏主編,由淺入深,
有興趣的朋友不要錯過呢!

http://www.musicmusic.com.tw/ap/products/home.php?doc=products&see=detail&view=263

阿添
發表時間: 2007-10-14 14:38
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
Re: 指彈吉他訓練大全(Complete Fingerstyle Guitar Training)
好似不錯啊。。。

香港有售嗎?

----------------
"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

aw902
發表時間: 2007-10-14 17:59
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2007-08-27
Re: 指彈吉他訓練大全(Complete Fingerstyle Guitar Training)
今日去咗通利但見唔到...

Regards, Andy

dannychow
發表時間: 2007-10-15 00:04
青韻是我家!
好似啱啱出,香港零售應該未有。
Tom Lee係呢間出版社代理之一,但都未必會有,因為冇市場o既野,未必會入貨. 但可以問問Tom Lee d sales,叫佢地特別訂。

另外,應該都可以o係網上用信用咭訂。但當然要計運費啦.
dannychow
發表時間: 2007-10-17 18:44
青韻是我家!
我打算用信用咭向出版商(麥書)訂,
由於無論買多少本,空運費都是一樣(~HKD$123),
所以,如果有人想買,可以搭埋落我度,share個運費。

書本價錢:NT$460 = HKD$109
有意者請留言。我大約一個星期後落order.
阿添
發表時間: 2007-10-17 20:39
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
Danny:

Please count me one...haha...

Thank you!

引文:

dannychow 寫道:
我打算用信用咭向出版商(麥書)訂,
由於無論買多少本,空運費都是一樣(~HKD$123),
所以,如果有人想買,可以搭埋落我度,share個運費。

書本價錢:NT$460 = HKD$109
有意者請留言。我大約一個星期後落order.

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

Michael叔叔
發表時間: 2007-10-18 00:13
版主
註冊日: 2003-12-20
Hi Danny:

Please let me have one.....

Thanks!

Michael叔叔
一個喜歡音樂、喜歡民歌的叔叔
http://hk.myblog.yahoo.com/michaeluncle
M.A.D Website :www.geocities.com/hongkongmadband

阿東
發表時間: 2007-10-18 10:17
網站管理員
註冊日: 2003-12-16
發表數: 491
Danny

訂台灣書, 唔需要百多運費, 除非你好急想要, 須即時空運過來.
只要本書在台灣市面有得賣, 上旺角田園書店, 留下書名, ISBN更好, 一兩個月內會到貨.

吾人粵語 天籟九聲

dannychow
發表時間: 2007-10-18 22:59
青韻是我家!
引文:

阿東 寫道:
Danny

訂台灣書, 唔需要百多運費, 除非你好急想要, 須即時空運過來.
只要本書在台灣市面有得賣, 上旺角田園書店, 留下書名, ISBN更好, 一兩個月內會到貨.

Oh~ 謝謝阿東提醒。
慣了在網上訂書和訂譜,也沒為意台灣書可到書局訂。
但都係算.. 慣左坐o係屋企等書o黎...

Tim、Micheal叔叔:
你地想自己到書局訂也可以。是的話請留言撒回。
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權