logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共8
(1人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 8

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   結他講場
     Re: 天空之城~樂譜~古典
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
winson
發表時間: 2006-03-03 13:22
已經開始識到一些青韻民歌好友。
註冊日: 2006-03-03
各位網友~你地好~我係新會員~請多多指教~嘻^^ 我想請問大家~可否給我~天空之城的樂譜~因為我層經聽過~覺得非常好聽~而我現在有玩結他(中等個隻)^^我對結他也非常有興趣~請大家多多幫忙~多謝大家~^^
阿添
發表時間: 2006-03-03 13:33
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
引文:

winson 寫道:
各位網友~你地好~我係新會員~請多多指教~嘻^^ 我想請問大家~可否給我~天空之城的樂譜~因為我層經聽過~覺得非常好聽~而我現在有玩結他(中等個隻)^^我對結他也非常有興趣~請大家多多幫忙~多謝大家~^^

winson:

試下PhantomGTR的編曲喇:-

http://cwfolknet.com/html/modules/mydownloads/singlefile.php?cid=31&lid=21

Enjoy!

----------------
"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

winson
發表時間: 2006-03-03 13:53
謝謝添哥~非常感謝你~我好開心~因為我找了很久都找不到~多謝~多謝^^
阿添
發表時間: 2006-03-04 02:34
網站管理員
引文:

winson 寫道:
謝謝添哥~非常感謝你~我好開心~因為我找了很久都找不到~多謝~多謝^^

唔好客氣喇,在推介張老師另一隻作品:-

似夢迷離 - 林子祥

http://www.putfile.com/media.php?n=2004.08.07_chimungmailei

Billy的結他樂譜: -
http://cwfolknet.com/html/modules/mydownloads/visit.php?cid=31&lid=23&PHPSESSID=5499bff817681199fa6a425735601d76

有問題隨便問喇。

PhantomGTR
發表時間: 2006-03-04 11:02
版主
註冊日: 2003-12-09
發表數: 1325
添哥:
拜託!唔好玩得咁大吧!
多謝幫忙!

winson
發表時間: 2006-03-04 11:35
我想請問~有隻天空之城(結他)板~唔知係咪用兩支結他來彈的~但我又唔識點傳送給你聽~如果將這隻歌傳給你又要點做呢?。請多多指教~唔該~添哥~謝謝^^
winson
發表時間: 2006-03-04 11:46
添哥~你好勁啊~^^唔知幾時可以好似你咁勁呢?~嘻嘻 以後就請你多多指教下我~唔該~^^
winson
發表時間: 2006-03-04 11:48
添哥~我已經傳左隻~天空之城(結他)板給你聽~唔知你收唔收到呢?~收到的話請快來回應下小弟我啦~唔該^^
阿添
發表時間: 2006-03-05 01:25
網站管理員
收唔到喎!

我礸畦L無認真練習好耐喇,一瓥講唔上個勁字。

Billy哥就真係好野喇,今晚House Party表演時,大家都聽得好陶醉!

colacat
發表時間: 2006-03-05 01:34
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2006-02-10
發表數: 270
係呀!

超高強呀! 睇過佢表演, 冇野講, 除左一個 "" 字
(1) 2 3 4 5 »
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |