logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共16
(3人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 16

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   網友談天室
     多d發言啦 ~~~
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
Kenneth
發表時間: 2004-12-16 08:25
版主
註冊日: 2003-12-10
發表數: 490
多d發言啦 ~~~
個組員聊天室太靜啦...!!!!!

大家多d講野啦!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

仲有一個 week 就係聖誕節啦......................
預祝大家聖誕快樂先~~~

Merry X'mas ~~~~~

----------------
somewhere over the rainbow

阿添
發表時間: 2004-12-16 09:37
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
Re: 多d發言啦 ~~~
版主Kenneth:

係喇,出多攭蛩す虷U組員留言喇!!

我又祝各組員Merry Christmas先!

話時話對於1/1/05的House Party有甚麼意見呢?

We could either choose to postpone or just folk in outdoor area. e.g. Star Avenue etc. Let's discuss!

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

Kenneth
發表時間: 2004-12-16 09:56
版主
wah~~~
出去好呀!!!
但.... open area d 音響唔知得唔得呢....~
esp. star avenue....

弊啦... 家下已經好Holiday mood la...

阿添
發表時間: 2004-12-16 10:00
網站管理員
引文:

Kenneth 寫道:
wah~~~
出去好呀!!!
但.... open area d 音響唔知得唔得呢....~
esp. star avenue....

弊啦... 家下已經好Holiday mood la...

I'm already in holiday today..hahaha.... So free to play here!

音響唔知得唔得? 諗住用Fender咋,阿東舊水電好來無用過喇。

Lydia
發表時間: 2004-12-16 10:35
網站管理員
發表數: 820
Dear Kenneth & Tim,

出街玩...好呀. 自從上年係維園攪過一次戶外House Party之後,好耐都未試過了,又可以同多d人一齊慶祝元旦,一舉兩得.
音響方面.....套Fender咁重,好難搬去星光大道喎(除非有車啦)

^Lydia^

Kenneth
發表時間: 2004-12-16 11:08
版主
可以問Fion 借埋個 Bass Amp~~~ hehehehhee

Mm......
不過般野都真係幾煩~~

YEAH~~~~
好 Hae ar!!! ahahahah

PhantomGTR
發表時間: 2004-12-16 21:37
版主
註冊日: 2003-12-09
發表數: 1325
老尖一帶到時實俾警察趕的,還是另選好地方吧。
阿添
發表時間: 2004-12-18 00:10
網站管理員
引文:

PhantomGTR 寫道:
老尖一帶到時實俾警察趕的,還是另選好地方吧。

Billy:

Having discussed with other CW group members last night in Kuen Fat, they would prefer postpone the January House Party to 8/1/05. Actually, I'd like to insist on the 1st Sat night of the month but I respect their decision based on majority. : )

As for the Star Avenue show, we would choose a Sunday in January and would let you know if you're available to folk together! : )

Sim
發表時間: 2004-12-19 01:05
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-04-28
小弟愚見:
家陣要log in 至睇到d posts, 我諗會減低網友發言意欲,
我諗部份人會先睇左d posts, 有興趣至log in發言.
有時我都想睇下posts先, 但要log in就冇睇到走左.
而live chatroom亦會搶去部份留言,chatroom 的messages
過後卻不留任何痕跡,變成整個網好像很少人發言一樣,
其實吹水都可以開topic,其他人睇到可以隨時吹埋一份,
會熱鬧好多.

另想在星光大道搞performance, 可與星光大道管理有限公司(新世界集團附屬)聯絡,
佢地有p.a. system 提供.
之前有位tony 就逢星期五六日在星光大道唱歌, 一支結他就唱成晚,
有晚仲唱左個黃霑之夜, 鬼咁多人圍住睇.
阿添
發表時間: 2004-12-19 03:53
網站管理員
引文:

Sim 寫道:
小弟愚見:
家陣要log in 至睇到d posts, 我諗會減低網友發言意欲,
我諗部份人會先睇左d posts, 有興趣至log in發言.
有時我都想睇下posts先, 但要log in就冇睇到走左.
而live chatroom亦會搶去部份留言,chatroom 的messages
過後卻不留任何痕跡,變成整個網好像很少人發言一樣,
其實吹水都可以開topic,其他人睇到可以隨時吹埋一份,
會熱鬧好多.

另想在星光大道搞performance, 可與星光大道管理有限公司(新世界集團附屬)聯絡,
佢地有p.a. system 提供.
之前有位tony 就逢星期五六日在星光大道唱歌, 一支結他就唱成晚,
有晚仲唱左個黃霑之夜, 鬼咁多人圍住睇.

Derek兄:

多謝高見先!

原本看論壇是不用Log in的, Log in至睇到d posts,是因為這裡各位大哥的"民歌分享"太正,多個珍藏民歌Version大飽耳福,但又怕太高調,任何人也可收聽會很"出位",易招人投訴之餘,亦令東哥的私人Server吃不消,令他自己上不到網。

最近,因為已收到警告,我們已暫停有關完汁原味的"民歌分享",清理有關Server。 現在易跟據你的意見,試試從新公開論壇!

吹水都可以開topic! 對啊! 有人開的話,大家都會答下訕! 大家都開下新Topic喇! Live Chatroom是用來留客的,玩開會上癮! 真的,無騙你啊! haha...

Tony兄是青韻的好朋友,來過House Party玩過幾次喇! (有圖為證,哈哈!) 他已邀請青韻幫口,在星光大道那裡表演,我們初步計劃下年每一個月去一次支持一下街頭音樂,傳傳Folk音!

(1) 2 »
樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權