logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共30
(5人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 30

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   民歌會談室
     民歌音樂劇
無發表權

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
阿添
發表時間: 2003-12-19 01:22
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4325
民歌音樂劇
-----Original Message-----
From: ken hung [mailto:xprincess44@yahoo.com.hk]
Sent: Friday, December 19, 2003 12:41 AM
To: 青韻民歌網
Subject: Re: Thanks Tim-青韻民歌網

Hi, TIM
真的很多謝通知我,你地個網址改左,我都通知左我d 朋友啦。其實我都係坪石青協內一音樂小組的成員,認識你地個網址都係因為當時想搵一些有chord的結他譜,因而知道原來筲簊灣青協有一隊咁耐又咁勁的音樂小組,我有時間的話我一定來觀摩觀摩。最後我地小組同一劇社會於27/12 (sat) 8:00 pm, 28/12 (sun) 3:00 pm 在牛池灣文娛中心劇院攪左個原創音樂劇,所有的歌曲同background music 都係我地小組做架,因有funding所以費用全免,有興趣的話通知我啦,我留飛俾你地啦。最後真的好感激你地的通知,thanks a lot!

日美子 (mimi)

----------------
"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

心言
發表時間: 2003-12-19 02:09
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2003-12-15
發表數: 87
Re: 坪石青協免費原創音樂劇 -
套戲叫咩名? 同邊個劇社合作?

笑觀風雨天,坐看雲起時;兩者皆我意,勸君莫多疑。
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
輕風細語聽天籟 如煙若霧道心言
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
心言拾夢坊(臨時版)

阿添
發表時間: 2003-12-29 00:58
網站管理員
引文:

心言 寫道:

套音樂劇叫"七夕之約.喜迎春",劇社好似叫”造夢者及幕後黑手”。 今日同阿東及Fornia看了,都覺得幾好看,羉t員有做又唱都算有板有眼。  心言,有無輕趣攪個民歌音樂劇啊,不於你試下諗下喇,我一定支持謘C 早年鄭丹瑞的"阿福正傳" 廣播劇都十分正謘C

心言
發表時間: 2003-12-29 01:08
開始0係青韻的常客喇。
都有諗過, 不過我唔係咁識音樂, 所以.....要搵人合作會好d.

心言拾夢坊(臨時版)

阿添
發表時間: 2003-12-29 01:24
網站管理員
引文:

阿添 寫道:
引文:

心言 寫道:

套音樂劇叫"七夕之約.喜迎春",劇社好似叫”造夢者及幕後黑手”。 今日同阿東及Fornia看了,都覺得幾好看,羉t員有做又唱都算有板有眼。  心言,有無輕趣攪個民歌音樂劇啊,不於你試下諗下喇,我一定支持謘C 早年鄭丹瑞的"阿福正傳" 廣播劇都十分正謘C

識民歌的人,我]識很多,但識劇就好似得你喳。

心言
發表時間: 2003-12-29 01:56
開始0係青韻的常客喇。
可以諗諗佢喎.
集體創作都得架.

心言拾夢坊(臨時版)

阿添
發表時間: 2003-12-29 02:09
網站管理員
引文:

心言 寫道:
可以諗諗佢喎.
集體創作都得架.

我都好喜歡Tri's Hi's麍G事,年少時四出用PP&M的歌去比賽,廣結民歌友,然後大家各自各忙於工作,結婚生兒育女,再係PP&M韔oncert重逢,又在一起攜手推動民歌。

真的有點戲劇的味度啊。

心言
發表時間: 2003-12-29 02:13
開始0係青韻的常客喇。
咁一定要搵埋關sir一齊創作啦!

心言拾夢坊(臨時版)

阿添
發表時間: 2003-12-29 02:30
網站管理員
舉腳贊成。

樹狀顯示 | 新的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權