logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共28
(2人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 28

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   民歌及音樂活動
     Sampson、PPM、Frankie(Capo)也會在扒王之王客串獻唱
無發表權

樹狀顯示 | 舊的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
chrishui
發表時間: 2005-06-08 21:10
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-21
發表數: 1239
Re: Sampson、PPM、Frankie(Capo)也會在扒王之王客串獻唱
那晚 Brother Frankie & Dick 的表演好正﹐我要不是還有事﹐實在很想看完整晚表演﹐他們每一歌session都會唱同一樂隊或歌手的歌﹐使到每一段都會有統一的感覺﹐我特別喜愛他們演唱一些他們平時較少唱的S&G ﹐Bee Gees﹐Beatles﹐Everyly Brothers的歌﹐當然仲有Jealosu Guy.
還有來自Dick超正的和音。

唔知道後半PART﹐各位好友有無互JAM session呢。
下次再有表演﹐一定要再黎捧場。

添﹐我已經Upload左兩張相﹐可否代我post係呢度﹐謝謝。

sampson
發表時間: 2005-06-08 10:17
青韻是我家!
註冊日: 2004-01-04
Re: Sampson、PPM、Frankie(Capo)也會在扒王之王客串獻唱
引文:

Kenneth 寫道:
阿Tim 哥哥... 咪就係因為買左PSP... 就無晒$$ la...
仲要Apply 左個Oracle Certified Professional既course....

好窮呀....

Frankie 大佬 >> 我都唔 little 啦~ 不過心境都仲okay little~ :P

Kenneth,

There's in-expensive ways to watch the show.
The 2nd Sat MAD's performance, I spent $20 for one glass of beer and I enjoyed 4 hrs. performance.

Sampson
Kenneth
發表時間: 2005-06-08 08:30
版主
註冊日: 2003-12-10
發表數: 490
阿Tim 哥哥... 咪就係因為買左PSP... 就無晒$$ la...
仲要Apply 左個Oracle Certified Professional既course....

好窮呀....

Frankie 大佬 >> 我都唔 little 啦~ 不過心境都仲okay little~ :P

----------------
somewhere over the rainbow

阿添
發表時間: 2005-06-08 00:36
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
引文:

Kenneth 寫道:

d相睇到啦 Derek哥~~~

好可惜呀.. 因為小弟乃學生一名... 無$$去咁多次啊...... miss 左PPM/Frankie 個 show tim.....

下次再有的話

捱麵包

都要去~~~~~

有錢買PSP, 無錢食幾十蚊的扒?!

踢爆你先!

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

capofc
發表時間: 2005-06-07 23:18
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-02-26
發表數: 1081
Yes, little Kenneth,

I have been being one of the fans of Master Kwan since I was studying F.2. He sang "Don't think Twice It's all right" at the folk song performance in my school. We are still looking for the solo concert of Tri's-Hi's!!!!

Rgds,
Frankie (Capo)
Kenneth
發表時間: 2005-06-07 22:29
版主
aiya 成哥~~~~ 乜你咁講架~~
你係人地偶像黎架麻~~ hehe :P~

PPM
發表時間: 2005-06-07 22:10
青韻典堂級民歌好友

好可惜呀.. 因為小弟乃學生一名... 無$$去咁多次啊...... miss 左PPM/Frankie 個 show tim.....

下次再有的話

捱麵包

都要去~~~~~

Kenneth : Frankie哥及其他大佬值得睇架, 好似Sampson兄, 佢好鬼有style, 我就唔使咯, 悶死你

Kenneth
發表時間: 2005-06-07 21:49
版主
引文:

Sim 寫道:
mel sir,
你係咪話果碟Hotel California 炒粉呀?
因為係臨時上台Jam, 所以炒哂粉,
如果俾d時間夾下,會好d

PPM大佬,
我再upload 過d相,家陣睇到喇啩?

d相睇到啦 Derek哥~~~

下次再有的話

捱麵包

都要去~~~~~

Sim
發表時間: 2005-06-07 21:38
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-04-28
mel sir,
你係咪話果碟Hotel California 炒粉呀?
因為係臨時上台Jam, 所以炒哂粉,
如果俾d時間夾下,會好d

PPM大佬,
我再upload 過d相,家陣睇到喇啩?

mel
發表時間: 2005-06-07 19:33
青韻是我家!
註冊日: 2004-06-08
剛聽完上星期 mad 的表演,發覺 dear Sim 的聲線 (you got a nerve) 和 Billy兄的結他前奏 (Hotel California) 皆很有魅力!

((( 正 )))

mel

Welcome to PinkArt for Music and Arts: -
http://www.pinkart.com.hk

(1) 2 3 4 »
樹狀顯示 | 舊的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權