logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共10
(1人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 10

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   網友談天室
     M.A.D Website
無發表權

樹狀顯示 | 舊的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
Sim
發表時間: 2005-10-07 05:02
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-04-28
Re: M.A.D Website
e.e.算好眼,咁都認得小Michael,我睇極都認唔到,
小Adam更加估無可估。
既然Adam開左估,就貼個答案出嚟:

另外啱啱收另到一張相,一睇以為係『少年萬梓良+Albert Au』合成照,
睇真D,原來係Adam的舊照,以牛仔look造型,好型仔咁。

已增添在 M.A.D網頁中。

----------------

e.e.
發表時間: 2005-10-06 23:35
青韻是我家!
註冊日: 2003-12-26
發表數: 656
引文:

adamchow 寫道:
e.e. 小朋友,
崴月催人, 只得我自己至揾到! (真係連亞媽都唔識得)
唔係最後嗰排, 前小小由右邊數, 高高低低弟四個薯頭至係! 小時亞伯冇帶老花嘅。
講開又講, 當年的小Michael叔叔己經相當老積, 早有大將之風, 非池中之物, 人緣好, 口才夠, 果然早己平步青雲!
需然由Adam伯伯開估, 但相信Michael叔叔大禮會照送!

小Adam,原來那個小可愛係你呀。 真係好難估啊。

你地由細識到大,家陣又一齊玩音幾,真係好開心啊。

My blog.
http://www.hkflash.com/diary/diary.asp?id=floret

PPM
發表時間: 2005-10-06 23:07
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-10
引文:

adamchow 寫道:
e.e. 小朋友,
崴月催人, 只得我自己至M到! (真係連亞媽都唔識得)
唔係最後麙, 前小小由右邊數, 高高低低弟四個薯頭至係! 小時亞伯冇帶老花鵅C
講開又講, 當年的小Michael叔叔己經相當老積, 早有大將之風, 非池中之物, 人緣好, 口才夠, 果然早己平步青雲!
需然由Adam伯伯開估, 但相信Michael叔叔大禮會照送!

yeah, what a good old days!!!!

adamchow
發表時間: 2005-10-06 23:03
青韻是我家!
註冊日: 2005-04-05
發表數: 302
e.e. 小朋友,
崴月催人, 只得我自己至揾到! (真係連亞媽都唔識得)
唔係最後嗰排, 前小小由右邊數, 高高低低弟四個薯頭至係! 小時亞伯冇帶老花嘅。
e.e.
發表時間: 2005-10-06 21:11
青韻是我家!
引文:

Michael叔叔 寫道:
Dear e.e. & All Friends:

e.e. 對不起,你猜錯了,應是衹猜中一半吧.......請再試試,Michael叔叔在星期六天晚上的House Party,會給大家獎品........

再次多謝大家對M.A.D的支持,也很多謝頗皮鬼馬的Derek哥哥給我們做了這一個M.A.D網站,Michael叔叔就非常享受和幾位M.A.D隊友的一起夾歌,他們對音樂的操藝及投入,令我非常的欣賞,大家加油吧!

能夠再次O番這張有三四十年歷史的黑百童軍照,真的很難得........
照片中座在前排的都是幾位Michael叔叔很敬重的老朋友,包括左面第一位,香港最早期的Town Planner, RaymondLeung梁業鴻先生,左面第二位係Paul Hong康寶橋律師,也就是現任香港足球總會主席,康寶駒律師的弟弟,座在中間的就是香港話劇界朋友必會認識的麥秋先生,右面第二位,就是已移民加拿大,香港文化界名人,前'車主'及多本雜誌的總編輯,梁業昌先生,而座在最右面的就是資深童軍領袖Victor哥哥.......

更難得可就是能在幾十年後的今天,Michael叔叔及Dear Adam又就會想到會再相見及一起夾歌呢..........

估錯一半 咁呀,第一行右三那個應該冇估錯啦。應該係估錯左Adam 小朋友 .......係唔係從後面數落黎第三行右三戴眼鏡那個小子呀。

等我估埋你的神秘禮物哩,唔係 neil young cd 呀嘛。

My blog.
http://www.hkflash.com/diary/diary.asp?id=floret

Qiang's 123
發表時間: 2005-10-06 19:25
版主
註冊日: 2003-12-20
天外有天,人外有人,勁!

M.A.D, 好嘢!

A Hello to Lanno, Nice to know you, see you all at VP on 19Nov05.

Qiang

放下包袱;心情舒服
不受干預;沒有挑剔
拋開怨恨;只有祝福

Michael叔叔
發表時間: 2005-10-06 18:52
版主
註冊日: 2003-12-20
Dear e.e. & All Friends:

e.e. 對不起,你猜錯了,應是衹猜中一半吧.......請再試試,Michael叔叔在星期六天晚上的House Party,會給大家獎品........

再次多謝大家對M.A.D的支持,也很多謝頗皮鬼馬的Derek哥哥給我們做了這一個M.A.D網站,Michael叔叔就非常享受和幾位M.A.D隊友的一起夾歌,他們對音樂的操藝及投入,令我非常的欣賞,大家加油吧!

能夠再次O番這張有三四十年歷史的黑百童軍照,真的很難得........
照片中座在前排的都是幾位Michael叔叔很敬重的老朋友,包括左面第一位,香港最早期的Town Planner, RaymondLeung梁業鴻先生,左面第二位係Paul Hong康寶橋律師,也就是現任香港足球總會主席,康寶駒律師的弟弟,座在中間的就是香港話劇界朋友必會認識的麥秋先生,右面第二位,就是已移民加拿大,香港文化界名人,前'車主'及多本雜誌的總編輯,梁業昌先生,而座在最右面的就是資深童軍領袖Victor哥哥.......

更難得可就是能在幾十年後的今天,Michael叔叔及Dear Adam又就會想到會再相見及一起夾歌呢..........

Michael叔叔
一個喜歡音樂、喜歡民歌的叔叔
http://hk.myblog.yahoo.com/michaeluncle
M.A.D Website :www.geocities.com/hongkongmadband

e.e.
發表時間: 2005-10-05 22:26
青韻是我家!
引文:

Sim 寫道:
絕密經典照片,首度曝光!

30年前既佢,一名血氣方剛青年,中間分界,長髮披肩,窄身牛仔褲,
典型70年代有型結他硬漢造型。
究竟佢,又係邊個?

http://www.geocities.com/hongkongmadband/micadamscout.jpg[/img][/url]
時光機再次一轉,返到60年代,當年正值Beatles瘋魔全球,
兩名黃毛小子正在參加堅道明愛的童子軍活動,
兩名黃毛小子就是Michael仔同Adam仔。
圖中究竟誰是Michael仔?誰是Adam仔呢?
超難度問題。
最先答中者,可獲Michael叔叔神秘禮品一份。
答案容後揭曉。

按圖參閱詳情及新增照片,或按此:M.A.D Website

我搵到啦....

Michael 叔叔係最高那排右三
Adam 係上面數落黎第二行的左二

My blog.

PPM
發表時間: 2005-10-05 22:21
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-10
引文:

Sim 寫道:
ppm及各大佬,
M.A.D只係新成立, 同大家一齊玩下音樂,
唔係超級班霸,
只係超級老餅,
所以至有咁多懷舊相,
個website is just for fun!
懷舊相陸續有, 有興趣既話一齊睇。

Sim, 你們幾位都是音樂諧藝高深的朋友, 不是誇讚呢
Tri's Hi's只是彈彈唱唱 "歌仔" 而已........與你們相差很遠......

Sim
發表時間: 2005-10-05 22:10
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2004-04-28
絕密經典照片,首度曝光!

30年前既佢,一名血氣方剛青年,中間分界,長髮披肩,窄身牛仔褲,
典型70年代有型結他硬漢造型。
究竟佢,又係邊個?

時光機再次一轉,返到60年代,當年正值Beatles瘋魔全球,
兩名黃毛小子正在參加堅道明愛的童子軍活動,
兩名黃毛小子就是Michael仔同Adam仔。
圖中究竟誰是Michael仔?誰是Adam仔呢?
超難度問題。
最先答中者,可獲Michael叔叔神秘禮品一份。
答案容後揭曉。

按圖參閱詳情及新增照片,或按此:M.A.D Website

(1) 2 3 4 »
樹狀顯示 | 舊的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權