logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共19
(5人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 19

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   結他講場
     新琴試音 Farida R-16
無發表權

樹狀顯示 | 舊的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
Kenneth
發表時間: 2007-09-12 11:16
版主
註冊日: 2003-12-10
發表數: 490
Re: 新琴試音 Farida R-16
引文:

阿東 寫道:
掃 chord D 聲我覺得OK o架.
不過你掃 chord 好聽過我好多, 我等你試過我聽.

下次十月 House Party 會帶這兩支琴回中心給大家試試.
以聲論價, 支琴真係幾低買.

預告, 下次 House Party 有另外一支靚琴會現身
全單楓木背板, 好型仔o架.

咁就真係要試試啦~ hehee
等我狂風掃'Farida'啦.. hahaha

----------------
somewhere over the rainbow

Kenneth
發表時間: 2007-09-12 11:14
版主
引文:

keith 寫道:
Kenneth, 好耐無見大家, 我最....
well, 可以試下亞東支Farida.....

keith

keith !!! 好miss you 呀~~~

好耐無同你唱過 '每一句說話' la.. hahahaha

等我都操多d 他先.... ><

Michael叔叔
發表時間: 2007-09-12 07:20
版主
註冊日: 2003-12-20
Dear All Friends :

我都有見過這支Farida R-16

真的幾'靚仔'!

Good! 下次House Party大家都要來試試它吧.........

Michael叔叔
一個喜歡音樂、喜歡民歌的叔叔
http://hk.myblog.yahoo.com/michaeluncle
M.A.D Website :www.geocities.com/hongkongmadband

阿東
發表時間: 2007-09-12 00:27
網站管理員
註冊日: 2003-12-16
發表數: 491
引文:

Kenneth 寫道:

係law.. 掃 chord 唔知點le.. 我都係掃chord 多:p

Kenneth

掃 chord D 聲我覺得OK o架.
不過你掃 chord 好聽過我好多, 我等你試過我聽.

下次十月 House Party 會帶這兩支琴回中心給大家試試.
以聲論價, 支琴真係幾低買.

預告, 下次 House Party 有另外一支靚琴會現身
全單楓木背板, 好型仔o架.

吾人粵語 天籟九聲

阿東
發表時間: 2007-09-12 00:05
網站管理員
引文:

keith 寫道:
Kenneth, 好耐無見大家, 我最近返左來香港啦, 之前亞爸身體有事, 所以決定resign份工, 返香港.....再揾....又唔駛同老婆分隔兩地....

最近都開始彈番下結他, 一心諗住平平地咁買返支acoustic彈下, 試過"阿嬌", "太拿 214e", 又試過一隻australia既牌子
Cole Clark - Fat lady serious...... 三支都各有好處......

最後都係決定買"太拿 214e", 因為tomlee做緊discount.....點知當我下定決心去買, 個sales話個discount剛剛完.....

keith

Keith 終於蒲頭啦.
仲以為玩無間道添-"三年又三年"

有時間試試支琴, 平過"太拿 214e"一半有多.
發玉照引誘o下你先.

吾人粵語 天籟九聲

阿東
發表時間: 2007-09-11 23:52
網站管理員
引文:

dannychow 寫道:
我出$250!

$250美金平o左D, 英磅就差唔多
有興趣的話, 英磅價可以打個8折.

R-16 個價同 D-16 相約,
Dawson 買緊 329英磅, 真係好著數

吾人粵語 天籟九聲

阿東
發表時間: 2007-09-11 23:38
網站管理員
引文:

sonar 寫道:
白雪雪又幾靚仔bor..

支琴白雪雪 幾型o架, 所以買o左兩支
型號係 R-16 & O-16 (12格 OO-size 好過癮)

吾人粵語 天籟九聲

阿添
發表時間: 2007-09-11 19:29
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
Keith

Miss you much! Welcome back!

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

keith
發表時間: 2007-09-11 16:34
版主
Kenneth, 好耐無見大家, 我最近返左來香港啦, 之前亞爸身體有事, 所以決定resign份工, 返香港.....再揾....又唔駛同老婆分隔兩地....

最近都開始彈番下結他, 一心諗住平平地咁買返支acoustic彈下, 試過"阿嬌", "太拿 214e", 又試過一隻australia既牌子
Cole Clark - Fat lady serious...... 三支都各有好處......

最後都係決定買"太拿 214e", 因為tomlee做緊discount.....點知當我下定決心去買, 個sales話個discount剛剛完.....

keith

Kenneth
發表時間: 2007-09-11 14:30
版主
引文:

keith 寫道:
阿東

好正喎, 鋼絲結他彈cavatina都幾好feel, 唔知掃chord同fingerstyling效果點呢.....

攬到我都心思思....想買支.... !

keith

keith 好耐無見啦~~ 一年啦!!! (last time is 929 2006)

hehehe 我好專一.. 一心諗著阿嬌 jar.... (其實係無$$) hehe

係law.. 掃 chord 唔知點le.. 我都係掃chord 多:p

(1) 2 »
樹狀顯示 | 舊的在前 前一個主題 | 下一個主題 |

無發表權