logo
 敬請登入支持
帳號:

密碼:

遺失密碼嗎?

何不馬上註冊!
 主選單
 搜尋本網站

進階搜尋
 誰在線上
線上目前共11
(2人在瀏覽自由討論區)

會員: 0
訪客: 11

尚有...
 青韻廿周年特刊重溫
 青韻二十五周年紀念網頁
 聽我彈結他
 有用舊版資訊
舊版青韻民歌網

從01.06.2000以來的訪客
討論區主頁
   中港台民歌
     什麼人訪問什麼人﹕曹啟明 民歌是生活的機油
無發表權

樹狀顯示 | 舊的在前 前一個主題 | 下一個主題 | 頁尾
發表者 討論內容
阿添
發表時間: 2009-03-23 01:15
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
Re: 什麼人訪問什麼人﹕曹啟明 民歌是生活的機油
發乜鬼光發聲呀, 都係叫下香港人放鬆一下姐........

唱歌又好, 打波都好........ 哩個社會太多淚氣........

引文:

adamchow 寫道:
恭喜添哥!

為香港民歌界發光發聲!
話時話...伯母當年拾回來支結他,九成九就係我掉的.
想當年要移民,而且彈極都彈得唔好,一怒之下就放棄左.
所以你今日既成就,多多少少都同我有d關係啊(滔下光唶!)
哈哈...

----------------
"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

adamchow
發表時間: 2009-03-21 19:11
青韻是我家!
註冊日: 2005-04-05
發表數: 302
恭喜添哥!

為香港民歌界發光發聲!
話時話...伯母當年拾回來支結他,九成九就係我掉的.
想當年要移民,而且彈極都彈得唔好,一怒之下就放棄左.
所以你今日既成就,多多少少都同我有d關係啊(滔下光唶!)
哈哈...

阿添
發表時間: 2009-03-18 07:25
網站管理員
註冊日: 2003-12-08
發表數: 4326
Robin Sir & Sim Goh: If you are interested, please d/l a scanned copy here: http://picasaweb.google.com.hk/hohonfung/MingPao?feat=directlink#5313630506020954098

Anita: 一定請你飲, 多謝你, 不過記得做人情呀!!

阿東: 小心我索你油呀!

To all: Thanks again!

"推廣民歌。服務社群。鍛鍊自我"

Henry
發表時間: 2009-03-18 01:19
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2004-01-28
我也在筲箕灣長大的, 也住過木屋, 要在街頭打水呀, 近現在天悅廣場上邊~~

加油呀Tim, 將來好似李小龍的功夫也拍電影呀

Henry Chang

simga
發表時間: 2009-03-17 22:56
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2007-01-07
發表數: 254
星期日遲咗起身,買唔到明報,唯有online睇。Tim哥建立青韻網站,結集民歌愛好者,延續民歌情,功不可歿,當然,還有一眾版主,鼓掌!
Anita
發表時間: 2009-03-17 21:49
已經開始識到一些青韻民歌好友。
註冊日: 2006-04-03
Hi 曹啟明,

也許應請那位介紹你入青韻的中學同學吃餐飯, 多謝她!!

Anita
發表時間: 2009-03-17 20:06
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2003-12-17
發表數: 72
Tim,

Add oil Add oil Cheers !

yuen
發表時間: 2009-03-17 17:37
開始0係青韻的常客喇。
註冊日: 2009-03-17
等咗成個星期先等到呢個訪問出, 都幾有意思呀. 我讀書的時係亦在筲箕灣, 我有好多同學都是住在聖十字徑村, 但已經係三十年前的事囉!!!!

Dickson

whitehorse
發表時間: 2009-03-17 14:10
青韻典堂級民歌好友
註冊日: 2003-12-13
發表數: 2030
索油唔緊要,都緊要唔好索到火水就得嘞!

回望過去,珍惜現在,展望將來!
青韻老餅舊組員
白馬
網頁:YouTube Link

阿東
發表時間: 2009-03-16 22:05
網站管理員
註冊日: 2003-12-16
發表數: 491
唔怪得Tim爺咁勤力返青韻
原來民歌=機油
返青韻"索"油